Smerten

Det er så vondt! Så UFATTELIG UBEGRIPELIG vondt! Sorgen er smertefull! Fysisk smerte. Det føles som om hjertet revner. Knuses i tusen biter. Det er sorg. En utmattende sorg, en sorg som ikke ender, som ikke går over, men som bare blekner. En sorg som blusser opp og river i hjertet ditt. En stille sorg. Stille som en fjær som faller. Stille som en and på overflaten. Virkeligheten er en helt annen, under overflaten padler man. For livet. For å holde hodet over vann. En stille storm. En kald og guffen høststorm. Ingen kan se den. Men den er der, levende i deg.

Blodet strømmer og smertene i magen holder deg våken om natta. Bare for å minne deg på hva som har skjedd. Bare for å gni det inn. Strø salt i såret. Sparke deg når du ligger nede. Du kikker opp og spør hvorfor. Men du får ingen svar. Aldri. Ingen kan gi deg svar.

Sorgen bærer du stille med deg videre inn i livet. Mennesker vil si ting som vil føles som en kniv i siden. Du vil måtte smile tappert i situasjoner hvor du har mest lyst til å begrave ansiktet ditt i hendene dine. Gravide mager, barnevogner, sosiale medier fulle av babylykke, mammaråd, mamma-ditt, mamma-datt. Venner, familie og bekjente, som perler på en snor, popper ut babyer som om det skulle vært mangel på mennesker her i verden. Grotesk tanke? Sorry mac, det er slik det føles. Det var akkurat da DU ikke kunne få barn, at ALLE andre bestemte seg for å få det.    

Bunnen er langvarig depresjon, der har jeg vært, og der kommer jeg trolig aldri igjen. Dette går over, akkurat som fjortis forelskelsene ebbet sakte men sikkert ut jo mer tid du la bak deg. Jeg brenner ikke bilder av spedbarn og stikker nåler i gravide voodoo-dukker, men dog. Dette går over, det går bra!  Det tar bare litt tid. 

Smerten jeg kjenner forbauser meg faktisk. At en sorg kan gjøre så fysisk vondt! Jeg fjernet en føflekk hos legen i dag, hun sa at bedøvelsen kom til å gjøre vondt, og jeg kjente ikke et fnugg. Ikke en eneste ting. Nada nix. Før alt dette var jeg livredd for både nåler og smerte. Nå? Nå føler jeg meg som  verdens tøffeste jente. Bring it on! Smerten jeg går med i hjertet  gir meg styrke ut av en annen verden. Den gjør meg uredd! Men også sårbar. Tårer er jeg storprodusent av! Jeg tror ikke det er å lyve og si at jeg har grått mer enn hva et normalt menneske gråter hele sitt liv. Min tids Justin Bieber; Justin Timberlake sang, "cry me a river. Vær du sikker, Justin, "I`m on it! Anytime soon." Men det er godt også, jeg er glad jeg er i stand til å grine. Få det ut. Et godt utbrudd er som et tordenvær, alt klarner opp en liten stund etterpå. 

Ikke misforstå meg og ta meg for å hate alle andre barn og gravide mennesker her i verden. Jeg er kjempeglad i barna i livet mitt. Men alle dere i samme situasjon som meg vet hva jeg føler, og hvorfor jeg føler det slik, OG at jeg ikke kan noe for det. Jeg unner andre lykken, og elsker de små minimenneskene. Men sorgen gjør det bare så vanskelig å forholde seg til det. En dag vil tåka lette. Og til den dagen kommer fortsetter jeg, og mange andre tapre og tålmodige kvinner der ute, å bite tennene sammen, i håp om "bedre lykke neste gang." .....og neste gang.... neste gang.... og neste gang.


Jeg ber om å ikke våkne opp med et tungt teppe av sorg over meg

Jeg ber om  flere gode dager

Jeg ber om tørre putetrekk

Om færre sammenbrudd

Gode tanker

Styrke 

Mot 

.....Tålmodighet

<3


 

 

12 kommentarer

ingrid

12.12.2014 kl.06:07

Jeg hørte på denne podcasten i går, og når jeg leste innlegget ditt, ble jeg minnet om denne. Det er kanskje for tidlig, for "positivt." Eller kanskje det er akkurat hva du trenger. Du får avgjøre selv ;) Her er i hvert fall linken: http://elevationchurch.org/sermons/count-on-it

Nina

12.12.2014 kl.13:22

Du er så ufattelig god til å formidle hvordan det er.. Alle følelsene man kjenner på.. Blir utrolig lei meg på deres vegne, og jeg kjenner meg igjen i hvert eneste ord.. Jeg har selv sitti og gråtet for hver gang det dukker opp en ny gravidmage på Facebook, og alt det dumme folk får seg til å si til ufrivillige barnløse..det aller verste jeg hører er" jeg får så vondt imammahjerte" akkurat som at fordi vi ikke er mor så kan vi ikke gjenkjenne de samme følelsene, det er så ekskluderende og sårt..

Når jeg leser det du skriver så forstår jeg alt, fordi jeg selv var der... Det som er ekstra vondt er de rundt, som ikke klarer eller kan forstå.,selv min egen mor sa " ja men du kan jo bare dra til utlandet å få eggdonasjon" det er ikke BARE å adoptere, eller bare bruke andres egg.. Eller BARE å slappe av.

Du er sterk og vanvittig tøff <3

Marte

12.12.2014 kl.15:54

Tenker masse på deg! 💚

ivfbebis.blogg.no

12.12.2014 kl.16:33

ingrid: Det var akkurat det jeg trengte! <3 Det var helt fantastisk! Tårene bare trillet! Tusen takk! Det var SÅ oppmuntrende! Tusen tusen takk!

Jeg har fått mitt løfte, nå er det bare opp til meg og stole på Han. Og det gjør jeg! I'm counting on my blessing! <3
Vit at du har gjort dagen til hvertfall et menneske veldig mye bedre i dag! Du er god <3 Håper du får ei god helg! Klem

ivfbebis.blogg.no

12.12.2014 kl.16:34

Marte: Det er koselig å høre <3 Tusen takk! Klem til deg <3

ivfbebis.blogg.no

12.12.2014 kl.16:41

Nina: jeg er så enig med deg! Tenk å si noe så dumt! Om det er noen som har " mammahjerte" er det vel oss som ufrivillig barnløse. Et lengtende mammahjerte! Mamma sier også sånne dumme ting til meg, men jeg tror det er for å prøve å bagatellisere det litt. Da føler kanskje hun at jeg ikke er så lei meg. Disse mødrene våre føler deg nok veldig hjelpeløse og vil gjøre alt for å gjøre det bedre for oss. Selv om det de gjør har stikk motsatt effekt enn det de tror. Det er ikke BARE med eggdonasjon, sæddonasjon eller adopsjon. Det er alt annet enn "bare!"
Takk for gode ord <3 du er god!

Marte

21.12.2014 kl.15:23

Jeg drømte om deg i natt... Visste bare at det var deg, og da hadde du akkurat født en baby på sykehuset og var overlykkelig sammen med kjæresten din... Jeg liker å tro jeg er sanndrømt! 💚

ivfbebis.blogg.no

21.12.2014 kl.23:09

Marte: Åååh <3 Så fantastisk! Det renner en tåre nedover kinnet mitt! Takk for at du tok deg tid til å fortelle meg dette! Jeg håper du er sanndrømt! Håper du får ei fin juletid <3

idamau

27.12.2014 kl.00:26

Kom akkuratt over bloggen din! Så utrolig flink du er å skrive - akkuratt slik jeg føler det er.. Det er som vi kaster bort livet med å vente. Selv har jeg ikke gått igjennom så mye som deg, men jeg kjenner meg godt igjen i mye av det du skriver. Lykke til videre! Jeg vet det er vondt, å at det egentlig ikke er så mye som kan hjelpe, men jeg håper det ordner seg for deg<3

ivfbebis.blogg.no

09.01.2015 kl.18:36

idamau: Takk :) Godt å høre at det er flere som føler det samme, da føler man seg litt mindre tullerusk! Håper det ordner seg for deg også. Har du hatt mange forsøk? Det er så utrolig slitsomt og vondt å gå rundt å vente og vente og vente... Jeg er rimelig klar for å komme i gang med livet igjen.
klem

idamau

10.01.2015 kl.00:00

Ja ikke sant? Man blir helt rar av dette.. Jeg har ikke hatt noen forsøk ennå. Men jeg har gått på flere kurer og tok en laparaskopi for tre mnd siden. Så nå er jeg egentlig frisk å har all mulighet for å bli gravid. Men føler jeg har ventet så lenge at jeg klarer ikke å vente mer! Så ironisk nok, så venter jeg nå på å begynne på første forsøk eller på å bli gravid. Håper at jeg kan bli det naturlig før, men jeg har ikke hatt så mye flaks på to år, så det føles litt drøyt å håpe på noe slikt. Men jeg håper livet kommer igang igjen for alle som prøver! Det er egentlig forferdelig at det er så mange som sliter.. Men livet begynner nok snart for oss også.. Kanskje når vi minst forventer det :)

ivfbebis.blogg.no

10.01.2015 kl.12:05

idamau: Krysser fingrene for at det skjer noe før du starter på forsøk! Og hvis ikke ønsker jeg deg masse lykke til med forsøket! :) det er godt at du klarer å være optimistisk!

Skriv en ny kommentar

ivfbebis.blogg.no

ivfbebis.blogg.no

27, Kristiansand

1. ICSI feb13- Negativ 2. ICSI juni13- Negativ 3. ICSI des13- Kjemisk 4. ICSI juni14- Negativ 5. ICSI Des14- Negativ Livets motbakker vil ingen enda ta...

Kategorier

Arkiv

hits