Latter til middag - tårer til dessert...

"Hva føler du nå?" Ah, det store spørsmålet!

Ja, hva føler jeg nå? Skuffelse, sinne, en enorm sorg, håpløshet, æsj, dritt og lort, på godt norsk! Men mest av alt bare en enorm tomhet. Tom for ord, tom for tårer. Tom, rett og slett. 

Redd! Redd for å måtte gå igjennom livet og føle meg meningsløs. Jeg har så mye omsorg å gi. Dette er så uforståelig! 5 forsøk? Jeg skjønner det ikke, legene skjønner det ikke. Det er ikke noe grunn for at vi ikke skal lykkes. Ikke som de har funnet enda i iallefall. 

Men dere, jeg har gode nyheter også! I går tok meg og mannen oss en biltur for å få lufta tankene litt. Plutselig ringte telefonen min. Ukjent nummer. Jeg var totalt oppløst i tårer, så jeg orket ikke å ta den. Umiddelbart etter at de hadde lagt på søkte jeg opp nummeret på gule sider.

Sykehuset i Telemark! 

Vi står på venteliste til ivf der, og har fått innkalling tildligst i februar, med lite sjangs for å komme inn før. Vi har stått på venteliste siden 4. forsøk i juni, og jeg har ringt og mast på de i hele høst om å få komme inn tidligere, men vi har bare fått avslag på avslag. Men nå hadde de fått en avbestilling neste uke, og lurte på om vi ville ha den timen. Gjeipen min lå på knærne, det er jeg helt sikker på. Jeg fikk ikke sagt så mye annet enn "øøøø, jaa, eh men øøø ja..."

"Ja, vil du ikke ha timen?" lød det i andre enden. "Jo, men. Ja, vi har akkurat hatt et privatforsøk, og jeg har fått negativ test I DAG liksom, så jeg vet ikke...?" Det er så rart at de ringte akkurat den dagen. Hadde de ringt på fredag måtte jeg jo sagt nei takk. Det gidde meg en enorm opptur, samtidig som det krever enormt mye pågangsmot av oss begge og skulle hive oss på ny runde allerede nå. Jeg må nok uansett ha en syklus i mellom, så det blir vel ikke oppstart igjen før mot slutten av januar. Huff, nå fikk jeg frysninger bare av å skrive det. Jeg er IKKE klar for det nå. Men tiden leger alle sår, som de sier. 

Jeg prøvde meg på litt trening i dag. Gruppetime på treningssenteret. Ikke så veldig smart tydeligvis. Midt i timen da jeg begynte å bli litt sliten, kjente jeg tårene bare presset på. "Hallo, ta deg sammen," tenkte jeg og kjørte på. Pulsen steg enda høyere og tårene bare sprutet ut? Bokstavelig talt, jeg hadde null kontroll. De bare kom, og jeg klarte ikke å stoppe dem. Aldri opplevd før. Rimelig pinlig. Så det blir nok ikke så mange gruppetimer på meg nå med det første. Jeg må nok komme meg litt mer på beina først.

Humøret svinger veldig. Jeg kan smile og le under middagen og hylgrine til dessert. Det er vel bare sånn det må være, det må ut på et vis. 

Jeg er ikke klar for at det skal være jul nå. Jeg orker ikke at det skal være det. Jeg har "mistet" mitt aller kjæreste nok en gang. Nok en gang har mitt høyeste ønske glippet foran øynene våre. jeg orker ikke å feire høytiden, orker ikke sammenkomster, late som om livet er topp. Smile, når sjelen er mørk som det dypeste hav. Æsj, jeg er så uendelig lei av det. Jeg blir sur av å tenke på det, det er så urettferdig! Vi burde kanskje lært at vi ikke burde gjennomføre et forsøk så tett oppmot jul, etter det som skjedde i fjor jul. Det er surrealistisk at vi sitter her igjen, i samme dritten. Uten resultater. Jeg kan virkelig ikke fatte det.

Vi er knust begge to. Sorgen er lettere å takle for hver gang, men tomheten blir bare større og større.

Livet er urettferdig! 

Vi ber om styrke til å takle hverdagen. Uten for mange sammenbrudd og våte putetrekk.

Takk for alle gode ord, dere er fantastiske <3 

#trust #in #God #klamrermegtilhåpet

9 kommentarer

ingrid

10.12.2014 kl.05:57

Urettferdig, det er ordet. Jeg kjenner jeg blir trist og sint på deres vegne... Ber for dere, og den lille dere skal få!

ivfbebis.blogg.no

10.12.2014 kl.07:54

ingrid: Så god du er! Takk for fine ord <3 <3 Det betyr mye!

10.12.2014 kl.18:18

Kjenner meg så igjen i det du skriver. Man lærer aldri fordi man hver gang har et håp om at DENNE gangen må det jo bli vår tur! Huff, ord blir fattige i vår situasjon. Det er en sorg som er tung å bære. Jeg kunne vært foruten julen i år jeg også. Det positive er at man får litt fri.. Vet ikke om du jobber jeg, men for min del blir det godt å koble av med litt fri. Men jeg kjenner på den å feire jul med andre tantebarn osv.. DET synes jeg er tungt.

Du må bare gråte de tårene som vil ut. Det er ok. Det er greit, og det er nødvendig :) selv om tårene kommer på ubeleilig tidspunkt så er det veldig godt å få ut litt indre stress og sorg med tårer. Det hjelper! Jeg har hatt mine grineanfall jeg også, men det hjelper.

Husk at du er ikke alene. Vi er flere i samme båt! :) vi skal også prøve igjen i januar. Da får vi krysse fingrer for hverandre! <3

proverorivf

10.12.2014 kl.18:19

Glemte å skrive navn i forrige post :)

ivfbebis.blogg.no

10.12.2014 kl.20:47

Anonym: Huff ja. Tantebarn er kjempetungt akkurat i disse tider :( det er vondt! Jeg er også sykemeldt, det er utrolig godt! Hadde aldri klart å gå på jobb nå. Vondt når man plutselig bare bryter sammen!
Ønsker dere en god jul med mye glede! Også skal vi selvfølgelig heie på hverandre når vi begge starter opp igjen i januar! 2015 blir vårt år <3
God klem til deg!

11.12.2014 kl.21:15

Hei. Du kjenner meg ikke, men jeg har tittet innom bloggen din av og til. Jeg er akkurat der du er, med fem negative forsøk bak meg, inkludert en kjemisk. Veldig trist å lese at det ikke gikk veien for dere denne gangen heller. Jeg vet akkurat hvordan det føles. Det er forferdelig med så mange nedturer, men jeg tror fortsatt på at det skal ordne seg. Noen behøver litt flere forsøk enn andre, og tenk hvor mye flaks og uflaks som er inne i bildet. Vi har nok fått en stor dose uflaks... Vi skal også igang med et nytt forsøk i slutten av januar. Valgte å ta en liten pause etter siste forsøk i oktober. Sender gode tanker :)

ivfbebis.blogg.no

11.12.2014 kl.21:58

Anonym: Det er både godt og vondt å lese det du skriver! Godt fordi du gir meg nytt håp med din optimisme. Vondt, fordi jeg ikke unner noen alle disse nedturene. Selv om de på merkunderligvis blir lettere og lettere å takle.

Vi har nok hatt en god dose uflaks vi da! Vi får håpe at flaksen snur for oss begge. <3 Hvilken klinikk bruker dere? Vi gjorde ting i litt motsatt rekkefølge vi, og har hatt 5 private forsøk. Vi begynner på de offentlige nå i Porsgrunn nå :)
Selv har vi alltid hatt 4-5 mnd mellom hvert forsøk, så det blir rart å starte opp igjen såpass fort nå!

Ønsker deg masse masse lykke til med nytt forsøk! Fortsett å kommenter på bloggen, sånn at jeg kan følge med på hvordan det går med deg også! :) Sender litt babydust din vei <3

Tusta

28.12.2014 kl.22:10

Hei!

Får vondt i hjertet av å lese om det som er skjedd :-( urettferdig og unødvendig at noen må gjennom så mange forsøk og likevel ikke få noen "premie"!

Som ufrivillig barnløs ble jeg et dårlig menneske.jeg fikk lyst til å skrike hver gang noen kom med "hyggelige nyheter" , spesielt de der det" absolutt ikke var planlagt" ... Jeg var stadig på defensen om jeg på hyggelig lag hadde bestemt meg for å la være å drikke slkohol itilfelle det var gått denne ene gangen, ventet bare på øyenbryn i været og SPØRSMÅLET som så mange der ute ikke har vett til å la være å stille.

Gravide damer skulte jeg på. Samme med de nybakte mødrene. "Hvorfor fikk du det til, og ikke JEG?" Hatet meg selv for å tenke sånn..

Ingen skjønner hvor vanskelig det kan være, og hvor utilstrekkelig man føler seg!!!

Jeg ønsker deg lykke lykke til i Porsgrunn. De hjalp oss, har nettopp fått positiv test og vi er så glade og spente- håper dette går bra.

Og håper med hele meg dere også får det dere virkelig fortjener etter behandling hos disse særdeles skjønne menneskene. De vet virkelig hva de driver med!

Stor klem

ivfbebis.blogg.no

09.01.2015 kl.18:31

Tusta: GRATULERER med positiv test <3 Så deilig! Lykke til!
Min erfaring med Porsgrunn til nå er bare positivt, jeg håper det fortsetter sånn :) Grugleder meg til å starte opp igjen!

Skriv en ny kommentar

ivfbebis.blogg.no

ivfbebis.blogg.no

27, Kristiansand

1. ICSI feb13- Negativ 2. ICSI juni13- Negativ 3. ICSI des13- Kjemisk 4. ICSI juni14- Negativ 5. ICSI Des14- Negativ Livets motbakker vil ingen enda ta...

Kategorier

Arkiv

hits