Hjertesukk

Forventningene har vært store til forsøk nr. 5. Fallhøyden kan ikke bli større enn den allerede er når man befinner seg på kanten av stupet for 5. gang. Bunnen kjenner vi godt begge to, så den kommer ikke som et sjokk om vi  havner der igjen.

Jeg skal ikke legge lokk på optimismen helt enda, men ståa er ikke helt som "planlagt" og ønsket. Planen var at vi skulle sette inn to perfekte egg, men nå, en dag etter uttaket har vi bare ett stakkarslig lite egg igjen. (Kjære Gud, la det være gullegget!) De andre 5 tok en tidlig juleferie!

Forsøket har vært veldig annerledes enn de 4 forrige. Andre medisiner, optimisme, kjærlighet, akupunktur og mye aktivitet.

Jeg har gått på Menopur istedenfor Puregon. Menopur skal visst nok gi litt færre egg, men desto bedre kvalitet på eggene. Dosen jeg gikk på var 137,5 ie, altså litt høyere enn dosen Puregon jeg fikk, som var 125. På Puregon har jeg fått ut 11-16 egg, med varierende grad av befruktning. Ved forsøk nr 4 hadde vi hele 9 befruktede egg dagen etter uttak, der 5 utviklet seg til blastocyster på dag 5. Med det friskt i minnet ble jeg mildt sagt rimelig skuffet over 6 egg ut, og kun ett egg befruktet. 

Hjertet mitt sukket, håpet gikk i dass og optimismen fikk seg en trøkk 16. Ett egg!? Æsj... tenk om det ikke lever i morgen. Tenk å ha betalt alle disse pengene, for så å ikke engang få satt noe tilbake? Huff! 

Det er så vondt! Alle vonde tanker dukker opp, det finnes ikke håp igjen. Det er så vanskelig å være positiv når man har gått igjennom så mye! En måned med helvete, for å si det mildt. 

Jaja, da sitter vi her på hotellrommet i Oslo. Lettet over å ha kommet så langt, samtidig som vi er redde for at vi reiser tomhendte hjem i morgen.

Jeg sitter å undrer på hvordan det vil være å få en positiv test igjen, samtidig som tankene mine vandrer over på hvordan jeg kommer til å takle enda et nederlag.

Jeg har så mange spørsmål, men ingen har svar. Hvorfor blir ikke flere egg befruktet? Hvorfor har jeg, bokstavelig talt, blødd ut så mange perfekte blastocyster? Hva gjør jeg galt? Skulle jeg spist annerledes? Gjort noe annerledes? Er det ikke meningen at vi skal få barn? Bør vi gi opp? 

Solskinnshistorier mottas med takk, for nå er humøret så og si på bunn! 
 

#ivf #prøverør #mamma #gravid

9 kommentarer

Nina

25.11.2014 kl.20:31

Kjære deg, så utrolig leit å lese.. Kjenner deg ikke, men jeg kjenner igjen følelsene du kjenner på..og jeg får tårer i øynene. Dette er så urettferdig,..

Dere fortjener sånn å bli gravide og dere har kjempet sånn <3

Men husk at det skal bare et gullegg til, og det er forsatt håp <3

Vi byttet til annen klinikk og nye medisiner og tenkte at nå får vi sikkert mange flotte egg og kanskje egg på frys til og med.. Men når vi kom for å sette inn egg så kalte legen oss inn på kontoret først. Han fortalte da at dessverre er det forsatt dårlig kvalitet på eggene, hvorfor hadde han ingen forklaring på..

Likevel ble vi gravide <3 ikke akkurat solskinnshistorie, men et bevis på at det kun skal et gullegg til:)

En utenlandsk venninne av meg fortalte at i deres religion eller kultur så har de en tro om at dersom noen sliter med å bli gravide, så skal man be for de når man ligger å føder.. Hun fortalte at hun hadde bedd for meg og søsteren når hun selv fødte datteren. Og nå er vi begge gravide. Selv om det er lenge til så skal jeg sende en bønn til dere når jeg føder.;) Jeg er verken spesielt åndelig eller kristen av meg, men det koster ingenting å prøve :)

Sender en god varm klem og krysser alt jeg har for gullegget deres <3

Marte

25.11.2014 kl.20:40

Ikke gi opp ennå! Men uff, som jeg føler med deg... Jeg har ikke vært gjennom det samme som deg, men jeg har definitivt kjent på suget og det inderlige ønsket om et barn! Vi prøvde i halvannet år før vi søkte hjelp, og utrolig nok trengte vi bare å stabilisere mine sykluser før vi plutselig fikk det til på "vanlig" måte... Har termin i januar, og jeg unner deg det å gå gravid mer enn noe annet! Men samtidig er det ikke alltid det går, og jeg vennet med aldri til den tanken... Samtidig syslet vi litt med tanken på adopsjon dersom ingenting skulle funke... Man mister de 9 månedene, men du får en liten baby som vil elske deg høyere enn noe annet... Den tanken gjorde at jeg ble litt roligere før vi søkte hjelp. For et liv helt uten barn kan jeg ikke se for meg... Dere har et egg å satse på, og det trengs jo bare ett egg, gjør det ikke? Jeg ser at oddsen og statistikken kan virke deprimerende, men alt håp er ikke ute! Jeg følger deg på avstand her på bloggen din, og jeg håper så inderlig at dere får oppleve barnelykken enten på den ene eller den andre måten... Krysser fingrene for det ene fine lille egget! 😊

ivfbebis.blogg.no

26.11.2014 kl.15:41

Nina: Hei gode deg! Og tusen takk for solskinnshistorien! <3 Vi har akkurat fått satt inn et 6-delt egg. Det er rart å tenke på, siden alle de andre tilbakesettingene har vært blastocyster. Jeg har tro på knerten i magen!! Jeg hååååper så inderlig at det klamrer seg fast!

Jeg er kristen (og bør hvertfall) ha stor tro på bønn. Det er jammen ikke så lett oppi alt dette her. Men å be for barnløse mens man føder var spesielt og spennende! Jeg tror på sånn jeg! Det er mye mer mellom himmel og jord enn vi aner, OG som du sier, det skader ikke å prøve! Jeg setter pris på om du slenger meg en tanke mens du ligger der! :) Hvor langt er du på vei nå? Du får vel snart hvite kjønnet, om du vil det da.. Så spennende! Jeg er så glad på dine vegene! <3

Det er så rart, jeg kjenner deg ikke, men alikevel føles du så nær siden du har fulgt meg siden begynnelsen.. Spesielt! <3

Klem :)

ivfbebis.blogg.no

26.11.2014 kl.15:48

Marte: Hei og takk for koselig melding <3 Godt at dere fikk det til på vanlig måte. Å gå igjennom IVF forsøk er søren meg ikke bare bare. Jeg unner ikke min værste fiende å gå igjennom dette gang på gang.

Adopsjon er ikke i mine tanker enda, det er egentlig pr dags dato uaktuelt. Ønsket om egne barn er for sterkt! Jeg håper jeg slipper å venne meg til tanken. Jeg beundrer alle som adopterer, av ulike årsaker, det er en fin ting å gjøre! Men vi er så forskjellige alle sammen, og adopsjon er ikke noe som ligger for meg. Hvertfall ikke enda.. :(

Nå ruger heldigvis jeg må en liten knert, som forhåpentligvis skal vokse seg stor og sterk <3 Da var det bare å sette seg ned og tvinne tommeltotter i 2 uker! (Hjelp)

Stor klem

Nina

26.11.2014 kl.17:47

Å så fantastisk:) nå er du ruger:) våres egg var kun 4 delt.. Noen egg bruker bare lenger tid på å dele seg.. Jeg har virkelig troen på det, det er jo virkelig en tøffing som har holdt ut mye enger enn de andre:)

Jeg ba til Gud denne gangen og sa at dersom jeg blir gravid, så skal jeg bli fadder.. Dagen etter den positive testen skrev jeg under på å bli fadder til et barn i Gambia :) ja jeg tror det er mye mer mellom himmel og jord enn det vi vet. Men forhåpentligvis trenger jeg ikke be for dere da, for dere skal jo bli gravide nå:)

Jeg er 15 uker og akkurat fått vite at det er ei lita jente<3

..veldig spennende, men jeg har siste forsøk friskt i minnet.. Og jeg har stadigvekk behov for å få frem at vi har kjempet lenge for dette, når folk snakker om graviditeten.. Mange tror nok at det går fort over,at man liksom glemmer litt den lange ventetiden.. Men jeg glemmer nok aldri de vonde og tøffe følelsene man må kjenne på..

Men nå skal vi ikke tenke triste tanker, nå skal du bare ruge og passe på gullegget:) jeg heier på dere:) ja merkelig hvordan man kan skrive med noen helt ukjente og likevel føle at man kjenner personen

proverorivf

27.11.2014 kl.00:13

Er du blitt ruger nå?? Håper det! :)

Husk, du trenger kun et gullegg for at drømmen skal bli til realitet <3 Krysser fingrene! Dere fortjener det virkelig!! :) Håper vi begge får drømmene våre oppfylt nå. Synes vi fortjener det begge to! ;) Jeg er ruger i andre uke nå, og er super spent! men jeg må si at av og til virker som tiden står stille..

Sender deg mange gode klemmer og lykkeønskninger! <33

ivfbebis.blogg.no

27.11.2014 kl.20:09

proverorivf: Hei! Jeg ruger ja! Huff, jeg hater disse lange ukene!! Jeg synes også vi fortjener det nå! Det hadde vært gøy om vi begge fikk klaff nå, da har vi termin nesten samtidig <3 masse gode klemmer til deg!

osspluss

08.01.2015 kl.14:08

Kjenner så utrolig godt igjen hvordan du har det <3 Les gjerne blogen min, der har jge skrevet alt om mine forsøk =) Hadde 7 hormonkurer på 2 år, jeg har vært understimulert, overstimulert, fått avbrutt forsøk... men alt endte godt, nå har jeg en gutt som blir snarrt 3 år <3 Ikke gi opp!! Men oss gikk det på det siste forsøket =) STOR klem til deg <3

ivfbebis.blogg.no

09.01.2015 kl.18:29

osspluss: Så godt å høre at dere lyktes til slutt. det gir håp om at det en gang skal gå den riktige veien for oss også :)

Skriv en ny kommentar

ivfbebis.blogg.no

ivfbebis.blogg.no

27, Kristiansand

1. ICSI feb13- Negativ 2. ICSI juni13- Negativ 3. ICSI des13- Kjemisk 4. ICSI juni14- Negativ 5. ICSI Des14- Negativ Livets motbakker vil ingen enda ta...

Kategorier

Arkiv

hits