Forberedelser

Dagene rusler sakte men sikkert avgårde.. 30 dager igjen til jeg starter på hormoner.Tiden går sakte.. tikk takk tikk takk..

Jeg ligger våken og tenker på alt vi skal igjennom. Jeg har en god følelse denne gangen, det er vår tur nå, det må det være. Kroppen og psyken er utkjørt. Jeg vet ikke hvor mange flere forsøk jeg klarer. Jeg er tom for drivstoff. 

Tiden prøver jeg å bruke på koselige ting, jobbe så mye som mulig, trene og være i aktivitet. Men noen dager (som i dag) blir jeg bare sittende. Jeg har ikke tiltak og kommer meg rett og slett ikke opp av sofaen. Æsj, så utrolig irriterende det er. "Svake menneske", tenker jeg. Og klarer fortsatt ikke å gjøre noe med det. Jeg går fortsatt rundt i pysjen, håret står til alle kanter, tennene er ikke pusset, og frokosten står fortsatt i kjøleskapet. Huff, jeg håper inderlig ikke at noen plutselig ringer på døra. 

Når man bare sitter og surmuler, som jeg gjør nå, får man mye tid til å snoke rundt på nettet etter nyttig og unyttig informasjon. Jeg har tenkt litt på akupunktur i det siste. Noen som har erfaringer med det? Forskning viser at sjangsen med lykkes øker, men jeg er litt skeptisk. Mye på grunn av beløpene vi må ut med. Det ville føles vanskelig å bruke flere tusen kroner på akupunktur i tillegg til alt det andre og fortsatt ikke lykkes. Men siden det er 5. forsøket nå, vil jeg prøve alt som prøves kan. Mannen har startet med x-antall vitaminer og mineraler (selv om vi vet at det ikke har noe særlig effekt) og jeg har begynt å ta folsyre igjen. Vi spiser sunt året rundt, så der har vi ikke trengt å forandre noe. Vi trener mye begge to og er normalvektige (takk Gud for det!) Det må vare så utrolig vanskelig å skulle slanke seg i en slik prosess.

Ved dette forsøket har vi også lekt litt med tanken på PESA/TESE, der de tar sædceller direkte fra testikken eller bitestikkel. Mannen har selvfølgelig ikke så veldig lyst til det, men han prøver det som prøves kan om det kan gi bedre utfall. Vi ble anbefalt å prøve dette ved IVF-klinikken, men de trodde ikke det ville ha så mye å si for befruktninga, siden de finner de cellene de trenger på "normal måte." Men når det er noe de nevner, da må det jo være noe i det? Eller? 

Blir forvirra! Må slutte å tenke...

Jeg må bare koble ut hele sikringsboksen!

Ved fertilitetssenteret, hvor vi skal ha forsøket vårt, bruker de ikke de samme medisinene under egguthentingen. (HJELP!) De gir lokalbedøvelse i skjeden istedenfor smertestillende. Jeg prøvde febrilsk å forklare at det ikke er innstikket som er smertefullt, men inne i selve eggstokkene. Jeg føler ikke at jeg ble hørt, men da jeg fortalte hvilken dose stesolid og petidin jeg hadde fått under forrige forsøk ble det helt stille i andre enden av telefonen. Før han sa, "jeg skjønner ikke hvordan du i det hele tatt husker inngrepet etter den dosa der, du skulle jo vært bevisstløs!" På den dosen hadde jeg fortsatt smerter og var alt annet enn bevisstløs, for å si det sånn. Da sa han at jeg til nød kunne få fentanyl, i form av nesespray. Til nød? Det er bare å sette frem flaska med det samme! Ikke søren om jeg legger meg ned der uten den sprayen!

Er det noen som har hatt uthenting med bare lokalbedøvelse, og kan berolige meg litt?    

 
 

 

#ivf #prøverør #livet #mamma #veientilønskebarnet #akupunktur 

 

12 kommentarer

Ønskebarn

24.09.2014 kl.14:00

heisan nå når vi var i Danmark så gikk jeg kun vaginal bedøvelse. Jeg har vært vant til Hausken hvor jeg fikk morfin nesespray og noen andre tabletter. Under selve uttaket merket ikke jeg noen forskjell. Var vel kun på forhånd at jeg ble veldig nervøs for at dette skulle bli mye vondere. Dette fixer du :) men jeg kjenner igjen nervene...

ivfbebis.blogg.no

24.09.2014 kl.14:24

Ønskebarn: Ååå takk for svar! Godt å høre at det ikke var noe forskjell bortsett fra nerver og gruing :) Var det vondt da de satt bedøvelsen?

Uansett, så takler man jo det som kommer. Men det som er ille er jo akkurat det å gå og grue seg så lenge. :/

Ønskebarn

24.09.2014 kl.15:12

den første sprøyten de satt kjente jeg godt. Men er mer sterkt ubehagelig enn vondt. Når de skulle sette bedøvelsen på venstre side, så merket jeg bare litt kiling :)

Ja jeg synes tiden før og etter uttak er verre enn selve uttaket, selv om det er ubehagelig da.

ivfbebis.blogg.no

24.09.2014 kl.16:03

Ønskebarn: Ok, godt å høre! Grugleder meg til å komme i gang!

Marte

25.09.2014 kl.13:34

Jeg vil bare rette en generell takk til deg som blogger om dette temaet. Det er et betent og vanskelig tema, men bare fordi man gjør det til betent og vanskelig. Det burde være mye mer åpenhet rundt det å slite med å få barn, så kanskje flere hadde sluppet å grave seg så langt ned i ensomhet og tro man er helt alene om problematikken. Så igjen, takk for at du blogger om dette! :-)

ivfbebis.blogg.no

25.09.2014 kl.14:07

Marte: Takk for koselig tilbakemelding! :) Det er sant som du sier, det er betent fordi man gjør det betent. Jeg er så glad for at det begynner å bli litt mer åpenhet rundt temaet. Sannheten er jo at barnløshet rammer hvert 7. par. Også sitter vi her og føler oss alene i sorgen. For alt vi vet, kan nabokona være i akkurat samme situasjon. Jeg er mer og mer åpen om situasjonen vår blant bekjente, og det føles befriende å kunne være seg selv, selv om man har en sorg. At mennesker rundt deg vet hvor vanskelig man har det gjør hverdagen lettere å takle. Og på veien mot målet kan man samtidig hjelpe andre kvinner, slik at de ikke føler seg alene i situasjonen. Forhåpentligvis :)

Nina

25.09.2014 kl.15:11

Jeg prøvde meg på akupunktur på vårt 3 forsøk, det var det forsøket som ble avbrutt pga dårlig eggkvalitet.. Så for meg funket det motsatt, mulig det var kun en tilfeldighet men.. Da hadde jeg hatt ca 15 behandlinger. Mannen min gikk til soneterapi/ akupunktur og hans svømmere ble bedre etter det:) når man har hatt så mange forsøk vil man jo prøve alt mulig og endre på ting, bare for at kanskje det går denne gangen..

Husk du er Absolut ikke svak, du har 4 tøffe forsøk bak deg og nå skal du igang med nr 5.. Det viser bare hvor tøff og sterk du er :)

Klem Nina

ivfbebis.blogg.no

25.09.2014 kl.15:36

Nina: Oi, håper det var tilfeldig, for nå har jeg bestilt time! 15 behandlinger!! Det var mye!? Jeg tenker jeg bare tar et par under honronstimuleringen også en behandling etter innsett :) Kanskje det hadde vært en idé om det var han som ble nålepute og ikke meg., jeg er jo helt frisk og over gjennomsnittet fruktbar.. :)

Tusen takk for gode ord og oppmuntring, det gjør meg så glad! <3 Hvordan går det med deg?

Klem

Nina

02.10.2014 kl.16:36

Det var nok helt tilfeldig, og selv om det ikke hjalp på det forsøket, gant hun ut at jeg hadde forskjellige allergier.. Så til nytte var det absolut:)

Jeg er så spent på forsøket deres:)

Her går det i kvalme og svimmelhet, men det er helt i orden:) fikk se et lite bankene hjerte på 7 ukerskontroll denne uken:)

ivfbebis.blogg.no

05.10.2014 kl.00:43

Nina: Ååååh! Det triller gledestårer nedover kinnene mine! Og jeg kjenner deg ikke engang! Jeg er SÅ glad på dine vegene! For en fantastisk nyhet! Endelig!!

Nyt kvalmen og svimmelheten, hihi <3 Heier på deg!

Kristine86

08.10.2014 kl.22:30

Vil bare ønske deg masse lykke til fremover, heier på deg!! :D

ivfbebis.blogg.no

08.10.2014 kl.23:15

Kristine86: Tusen takk! <3 Det skal gå bra nå!

Nina

09.10.2014 kl.15:50

Tusen takk:) er så rart hvordan man kan bli så glad og så lei seg på vegne av folk man ikke engang kjenner.. Men på en måte forstår vi ivf'ere hverandre mye bedre enn hva våre nære og kjære gjør.. Jeg kan forklare og prøve å lage et bilde av hvordan det er, men de vil aldri forstå smerten, sorgen og håpet vi bærer.

Jeg gleder meg til å følge forsøket ditt og krysser alt jeg har for at dette er ditt siste:)

Skriv en ny kommentar

ivfbebis.blogg.no

ivfbebis.blogg.no

27, Kristiansand

1. ICSI feb13- Negativ 2. ICSI juni13- Negativ 3. ICSI des13- Kjemisk 4. ICSI juni14- Negativ Livets motbakker vil ingen enda ta...

Kategorier

Arkiv

hits