Venting venting og atter venting!

Svaret fra sykehuset i Telemark var alt annet enn oppløftende!

Februar 2015!!

Det er lenge det! Spesielt i den tilstanden jeg og vi er i nå! Det er en komplett umulig tanke for oss å skulle vente så lenge, etter alt det vi har vært igjennom! Det høres kanskje ikke så lenge ut for dere som leser, men for oss er det faktisk halvannet år siden vi hadde vårt første IVF-forsøk! Og i mellom de 4 forsøkene har vi hatt lange perioder med mye venting!

Jeg vet ikke hva jeg tenker nå... Jeg er i en tilnærmet flytende tilstand i hverdagen. Tilværelsen er fylt med en smak av bitterhet og maktesløshet! Smerten i hjertet kjennes som fysisk smerte i magen. Det er som et evig tomrom.

Jeg har hatt noen oppløftende samtaler med gynekologer som sier at det ikke er noe grunn for at vi ikke skal lykkes. Og at de har stor tro på at vi skal lykkes en gang... Men én gang?? Når er det? Jeg er helt utslitt av dette her... Jeg vet ikke om jeg takler flere nederlag. Jeg vet ikke om jeg orker flere testdatoer, der alt du har håpt på går i dass! Gang på gang, på gang.

Alt dreier seg om en ting, livet handler bare om ditt innerste ønske! Alt annet er ubetydelig!

Hva om vi aldri får det til?

Hvor langt skal man gå? Hvor mange forsøk skal man tyne kroppen og psyken sin igjennom?

Livet er vanskelig, det er et faktum jeg må leve med, i uviss fremtid! Jeg prøver så godt jeg kan å takle det på best mulig måte, men det er ikke lett.

Jeg har lært en ting av disse forsøkene og det er å ikke prøve å undertrykke følelsene, og at det å stenge inne sorgen gjør deg til en tikkende bombe. Bomben har gått av på de merkeligste steder og av de merkeligste ting!

Gråt en elv om det er din måte å sørge på...

Man er ikke svak selv om man gråter. Og tårene vil en dag gjøre deg sterk <3

#ivf #prøverør #sorg #trist #livet #utfordringer #baby #barnløs #utmattet

15 kommentarer

Monika

02.07.2014 kl.20:33

Off, da. Ja det var lang tid å vente !

Håper inderlig drømmen oppfylles for dere! Vi ble gravide imellom icsi forsøk. vi hadde to icsi og ett avbrutt icsi. Sjansen er der, men jeg vet (av erfaring) at det er noe en ikke tør håpe på, men samtidig ikke kan tørre å tenke at ikke skjer. En baby! Nå er litlå blitt 2 og jo hva skjer da? jo da, mas om når nestemann kommer?!!

Har så lyst å svare frekt. Men gosh hvor mye blikk jeg har fått på magen i det siste. vondt, for jo jeg ville gjerne hatt flere barn jeg. Men samtidig er jeg jo overlykkelig over vår millions sjangse som kom i oppfyllelse. Lykke til videre, ikke gi opp !

ivfbebis.blogg.no

03.07.2014 kl.22:45

Monika: Ja, det er som å sitte i et evig venterom altså! Så utrolig gøy å høre at dere klarte det på egenhånd! Husker du hvor mange celler han har pr milliliter? Mannen har 100.000, normalt er 20 millioner!!

Det er vondt med alle spørsmålene som kommer! Jeg skjønner ikke at folk tør å spørre slike spørsmål! Men om man sier sannheten blir de ganske paffe! Det er litt morsomt! :)

Tusen takk for lykkeønskninger! God klem <3

Monika

15.07.2014 kl.23:46

Hmm, nei husker ikke hvor mange mannen min hadde, men d va nok te at de ville gjennomføre icsi uten å prøve vanlig prøverør først. Million sjanse at d skulle skje naturlig sa legen. De sa han hadde få normale med god bevegelighet, mange døde og deformerte. Fikk en økning av svømmedyktige celler, etter han begynte å ta D-vit, kuttet ut alkohol og minst mulig steikt mat. Me gjekk hos Hausken i Haugesund.

Eg svarte tanten min litt frekt, for når en vet at en har gjennomgått denne prosessen så spør en ikke om en vente liten. Tror liksom problemet vårt e løst fordi en har mirakuløst klart en gang, d e jo dessverre ikkje tilfelle. Nå håper me på en ny baby, men om vi får d vet vi ikke. Testingå e påbegynt. . .

Ser det skal begyne ett program nå om veien til å få baby nå, der en skal møte "sånne som oss", som ikke bare vopsi deisi blir gravid når en vil. På tide det blir satt mer søkelys på oss som gruppe. . . Så kanskje det blir mer tolerans og mindre graving med sånne utsagn som: "Vil dåke kje ha barn dåke?!" "kati komme bebis da?"

Off bla langt dette svaret. Men eg håpe inderlig d ordner seg for dere og at dåke o får gå fra "prøve alt for bebis" te "me ska ha baby, forberedning til ankomst" modus :)

Eg tok LITT av kan ein sei, og dreit i at alle snakte om at eg kjøpte for mye. Hadde jo venta å flere år på denne bebisen :)

LYkke te, spente på dåkas vegne koss d går :)

Livet Med Endometriose

06.08.2014 kl.12:52

Takk for at du deler! Vi er midt i vårt første forsøk. Vi bruker Hausken, heller enn å vente på det offentlige (fikk ikke time på Haukeland før til jul). Han sier vi har 50% for å få det til, selv med min endometriose som er passe grov av natur. Les gjerne bloggen min, og del med meg om prosessen deres :) <3

Nina

14.08.2014 kl.15:50

Hei

Hvordan går det med deg?

proverorivf

03.09.2014 kl.00:18

Hei! Det er en vanskelig tid for dere skjønner jeg. Jeg håper virkelig dere klarer og se fremover, og for all del, aldri gi opp på drømmen deres. Vi er igang med forsøk 3 nå, og det er like tøft hver gang vi setter igang. Drømmen er der men håpet henger i tynn tråd. Det er så ufattelig vanskelig å se for seg at det skal gå bra liksom. Men vi prøver å være positive. Jeg tar de forsøkene jeg kan og må for at dette skal gå veien.

Bruk tiden frem til neste forsøk på å tenke på andre ting. Gjør helt andre ting. Bruk tiden med kjæresten din godt, og bare forsøk å være kjærester. Ta vare på hverandre og ikke gi opp håpet. Jeg heier på dere!

Klem fra meg!

Line

16.09.2014 kl.22:58

Hei,

Det var leit å høre. Hvorfor må dere vente så lenge?

Vi er i gang med behandling nå, er på nesespray 11 i dag og det er spennende og skummelt på en gang. Frykten for å ikke greie det er så stort. Vi har forsøkt i 7 år å få barn på den vanlige måten, men på grunn av min manns kreft året før vi møttes har han nå bare 100 sperm ca fant vi ut for et par år siden... og de svømmer nesten ikke, i sirkler og er ikke spesielt gira overhodet. Så null sjanse uten ICSI kan man si. Vi er under Porsgrunns fertilitetsklinikk. Jeg syntes egentlig hun "legen" min der virker litt sur og streng. Men de andre var hyggelige. Er redd for også alt av ting som kan gå galt som overstimuleringssyndrom og ja alt virker så nytt og skummelt. Vi ventet i ca 8 måneder på å få komme inn til samtale nå i august. Men nå skjer det ganske raskt sånn til man vet om det fungerer eller ikke. Nesten for raskt. Spesielt når 7 år har vært så veldig lenge.

Hilsen Line :)

ivfbebis.blogg.no

20.09.2014 kl.17:50

MLME: Hei. Jeg har ikke vært innom bloggen på noen mnd. Hvordan går det med forsøket deres? <3 Håper du har det bra!

ivfbebis.blogg.no

20.09.2014 kl.17:52

Nina: Hei. Det var lenge siden... Jeg har ikke orket å gå inn på bloggen, det vekkr for mye vonde følelser. Jeg har det opp og ned egentlig. Men vanskelig, det er det.
Hvordan går det med deg da? <3 Håper du har det bra!

ivfbebis.blogg.no

20.09.2014 kl.17:55

proverorivf: Tusen takk for koselig kommentar. Hvordan går det med deg? Har symptomene etter overstimuleringa gitt seg? Huff, jeg føler så med deg og blir oppriktig lei meg av å lese at det ble som det ble for dere. Jeg krysser fingrene for at eggene du har fått på frys overlever og blir til fine små eskimoer når den tid kommer.
Masse lykke til i ukene som kommer <3 Jeg heier på deg!

ivfbebis.blogg.no

20.09.2014 kl.17:59

Line: Hei :)
Vi må vente på grunn av lang venteliste i det offentlige. Det er utrolig frustrerende. Så frustrerende at vi tenker på å ta et privatforsøk til i mellomtiden. Jeg klarer ikke å gå rundt og vente lenger, det er helt forferdelig! Lykke til med forsøket, håper du slepper de verste bivirkningene av hormonbehandlingen og at spira sitter på første forsøk! <3

På hvilken måte virker hun sur og streng? Huff, det var ikke gøy å høre! Man forventer jo å bli møtt med respekt og omsorg i en slik situasjon. Håper hun tar seg sammen slik at dere får den omsorgen dere fortjener <3

Hvorfor har dere ventet i 7 år med å søke hjelp? Du er sterk som har holdt ut så lenge! Jeg krysser fingrene for at dette kommer til å klaffe på første forsøk.
Klem

proverorivf

21.09.2014 kl.13:28

Vi håper på det beste vi også. Noe annet kan en ikke gjøre :)

Det går mye bedre nå, faktisk. Etter jeg kom hjem fra sykehuset hadde jeg to til tre dager med uhorverlig mye smerter. Men etter det gikk det seg til gradvis. Nå er jeg helt fin igjen etter overstimuleringen. Idag kom mensen da.. Endelig blitt helt "frisk", også kommer den helvettes mensen. Jeg vil jo ha den, slik at vi nærmer oss fryseforsøket fortest mulig. Men mensensmertene etter et forsøk er veldig smertefult. Hvertfall for min del. Så nå ligger jeg med som et slakt på sofaen med pledd, varmepute og te <3

ivfbebis.blogg.no

21.09.2014 kl.13:40

proverorivf: Huff, så utrolig fælt! Godt du har blitt bedre.. :) Keg får også helt forferdelige smerter ved mensen etter forsøkene. Det er rart det der. Etter forsøkene har jeg også begynt å få smertefulle eggløsninger, noe Keg ALDRI kjente noe til før jeg startet med ivf.

Når kan dere sette i gang med fryseforsøk? Har aldri hatt det jeg.. Må du gå på hormoner før de setter inn?

Masse lykke til <3

proverorivf

21.09.2014 kl.13:47

Jeg må vente til neste mens igjen før vi sette igang med forsøkene. Det er jo ikke lenge til, men i vår situasjon så føles det jo ut som en hel evighet! :p Man blir passe gal av all ventingen. Men det er ikke noe å gjøre med det, jeg får bare fylle tiden min med noe å gjøre så kanskje det går litt raskere dette her.

Jeg er litt usikker på om det blir medisiner på meg. De sa at jeg mest sannsynlig ikke behøvde det. Men jeg vil ikke ta sjansen hvis jeg har bedre muligheter med medisiner.

Jeg skal ringe de på første dag ved neste mens, så får jeg høre hva de sier da :) Har du vært gjennom fryseforsøk tidligere? Jeg ser at du har vært gjennom kjemisk? hva vil det si?

klem til deg :)

ivfbebis.blogg.no

21.09.2014 kl.14:26

proverorivf: Håper ventetiden går fort for deg! Ventinga er jo til å bli tullerusk av, tiden går jo så utrolig sent når man venter på noe så betydningsfullt! Prøv å fyll dagene dine med aktiviteter som får tankene bort fra alt dette :) Lettere sagt enn gjort men..

Kjemisk betyr at egget "streifer" innom livmorsveggen nok til at det gir økt hcg og positiv graviditetstest. Jeg var overlykkelig, helt til blødninga kom ca en uke senere..

<3

Livet Med Endometriose

24.09.2014 kl.16:33

Hei! Med oss gikk det ikke slik vi håpte... Nå er vi i en nullstillings periode, for ikke å presse på med alt mulig på kroppen rett etter hverandre. I den siste uken føler jeg faktisk at jeg har litt energi, på første gang på rundt ett år (operasjon, flytting, forskning, endometriose... har stjålet sin energi).

Vi skal på Hausken igjen i slutten av oktober, og da blir det å finne ut om jeg bør evt operere før jeg tar i gang med forsøk nummer 2...

Hvordan går det med deg? Klarer du å nullstille deg og samle krefter i de tøffe løpene? :-) <3

ivfbebis.blogg.no

24.09.2014 kl.17:00

Livet Med Endometriose: Huffda! Det er ikke bare bare.. Så deilig at du har litt energi igjen da :) Så spennende! Jeg kommer til å følge med deg videre!

Hmm, jo det går opp og ned. Noen dager er helt topp, mens andre er helt bånn i bøtta! Men jeg prøver å holde meg positiv! Jeg føler jeg er klar for en ny runde nå.. Jeg kribler etter å komme i gang, så jeg slepper å vente mer!

Lykke til videre <3

Skriv en ny kommentar

ivfbebis.blogg.no

ivfbebis.blogg.no

27, Kristiansand

1. ICSI feb13- Negativ 2. ICSI juni13- Negativ 3. ICSI des13- Kjemisk 4. ICSI juni14- Negativ Livets motbakker vil ingen enda ta...

Kategorier

Arkiv

hits