Det blir ikke alltid som man forestiller seg...

Forsøk nr 4 står for døren. FIRE!! Det er helt utrolig! 

Da vi satt i gang med denne prosessen var vi usikre på om vi ville gå for pakkeavtale eller ikke. Vi vil jo selvfølgelig spare så mye penger vi bare kan. Dette er jo ikke akkurat no billig sak! Vi hadde begge en magefølelse på at vi kom til å lykkes på første forsøk, men vi tegnet alikevel en 3 forsøks-avtale med klinikken. 3 forsøksavtale er billigere en 2 selvstendige forsøk. 

Vi satt i gang med følelsen av at vi kom til å bli de heldige prosentene som lykkes på første forsøk, men den gang ei. Slik det det ikke. Og ikke 2. og heller ikke 3. Helt utrolig! Surrealistisk. Vi har jo så gode odds? Det er rart å sitte her å tenke på hvor mye penger vi har brukt til nå, når vi enda ikke er i mål. Hvor mye er vi villige til å bruke, og hvor mye hat vi råd til å bruke?

Folk sier, "ikke tenk på pengene, det er verd det!" Det er jo forsåvidt sant, men når tusenlappene flyr ut vinduet, kan man ikke for at man plages av det. 100.000 rett i dass! Det er mye penger det!

Jeg merker at jeg er litt negativ om dagen. Jeg venter på å få satt i gang slik at jeg kan bli ferdig med det. Jeg vet vi kommer til å mislykkes igjen. Nå venter jeg bare på skuffelsen og tiden etterpå med tårer og elendighet. Jeg vet jeg har en kjip tid i møte, og jeg vet at sommeren kommer til å bli et helvete, nok en gang. Jeg kjenner det på meg. Nr 4 blir ikke vårt lykketall.

Jeg er så lei, så UENDELIG lei av å vente! Vente vente vente vente.. livet er bare et evig venterom! En syklus som gjentar seg selv i det uendelige. Vente-håp-skuffelse-vente-håp-skuffelse....

Fokuset på ander ting begynner å blekne, det blir tynnere for hver dag som går. Jeg er ved det punktet der hvor jeg ikke vil legge meg, for å slippe å møte en ny dag, ei heller stå opp, av akkurat samme grunn. Det er vanskelig å holde motet oppe, enda vanskeligere er det å holde håpet oppe. Dypt gravd ned under huden ligger det et håp, et håp som har fått seg noen arr på veien. Det har nok blitt litt skrøpelig underveis, litt haltende på en måte. Men det er der jo... selv om det blir overskygget av negativiteten og tvilen. ¨

Jeg har lyst til å bare utsette hele greia, jeg orker ikke tanken på den dagen jeg, nok en gang, sitter med en negativ testen i hånda. Den ene dagen der livet raser foran øynene våre. Igjen og igjen! Nye måneder med tårevåte putetrekk. Hårene på ryggen reiser seg bare av tanken. Jeg vil ikke, jeg orker ikke!

Du vet ikke hvor sterk du er, før ditt eneste valg er å være sterk. Og du vet heller ikke hvor tålmodig du er, før ditt eneste valg er å sette deg ned, tvinne tommeltotter og vente på et nytt nederlag.

 

#venting #ivf #icsi #drømmebarnet #drøm #sorg #glede #følelser #deppa #barnløshet #prøverør 

 

25 kommentarer

Ufrivillig barnløs

28.03.2014 kl.19:40

Åh, blir lei meg av å lese det du skriver.. Jeg kjenner meg jo veldig igjen!

Det er en tøff prosess, det kan nesten ikke beskrives med ord.

Når skal dere starte opp igjen?

Jeg håper du klarer å holde motet oppe litt til, for nå må det jo bli deres tur snart <3 Dere fortjener virkelig dette, og jeg krysser alt jeg har for at gullegget sitter denne gangen!

Lykke til!

ivfbebis.blogg.no

28.03.2014 kl.21:00

Ufrivillig barnløs: Det er et helvete :( Jeg er så utmattet! Vi skal starte opp igjen rundt 1.mai. Grunnen til at vi har ventet så lenge nå er at jeg skal på ferie i slutten av april. Ville ikke ødelegge ferien med et mislykka forsøk, så da bestemte vi oss for å vente.. Den ventinga har vært langdradd nå.. :( Føler jeg venter forgjeves og at vi aldri kommer til å lykkes!

Takk for oppmuntringen <3 Det må jo gå for oss også en gang!
Så utrolig deilig at spiren satt hos dere denne gangen, følger med på instagram. Koselig å ha et ansikt å feste bloggen din til <3 Masse lykke til til du runder de magiske 12!

ivfbebis.blogg.no

28.03.2014 kl.21:11

Ufrivillig barnløs: Jeg prøvde også å lage en instagramkonto på bloggen, men jeg tenkte jo ikke på at den ble linket til facebooken min! Du kan tro jeg stresset når jeg fant ut av det :D Himmel og hav! Måtte bare få sletta den med en gang! Haha..

projectbride

29.03.2014 kl.09:56

Får vondt i meg av å lese - ingen burde føle og oppleve det dere gjør

Sender deg en stor klem og ønsker dere masse lykke til videre :D

ivfbebis.blogg.no

29.03.2014 kl.14:40

projectbride: Tuuuusen takk <3 Dine ord varmer hjertet mitt! Ha en fin helg <3

karoline

30.03.2014 kl.08:40

Jeg føler med deg. Jeg har selv nettopp hatt en MA.nå ligger jeg syk etter at jeg har fått en infeksjon etter medikamentell abort.

Ida Mari

30.03.2014 kl.09:26

Huff, så trist å lese.

Vi hadde i Norge 4 ivf/icsi og 4 fryseforsøk. Før jeg måtte prøve noe annet, angrer ikke ett sekund på det.

Her i norge fortate de at vi hadde uflaks, at alt så fint ut at nå blir det barn.

Men da vi reiste til Bangkok og tok PGD(kromosomtesting av ebryoene) oppdaget vi at vi ikke var uheldig. Men at det var en kromosom feil som skjedde under befruktning. Så av totalt 23 egg, hadde vi 4 stk som var normale. En gutt og jente ble satt inn og det ble tvillinger på oss.

Slik kromosomfeil skjer ofte ved dårlig sædkvallitet eller ved dårlig eggkvallitet.

Jeg håper så indelig at dere blir gravide nå <3 føler så med deg, det er så forferdelig vondt å gang på gang sitte igjen med ingenting :/ Men nå synes jeg det er deres tur!

God helg <3

ivfbebis.blogg.no

30.03.2014 kl.10:51

karoline: Huff, stakkars deg :( Så forferdelig! Jeg håper du kommer deg fort på beina igjen både fysisk og psykisk <3

ivfbebis.blogg.no

30.03.2014 kl.11:03

Ida Mari: For en historie! Hvordan fant dere ut av det var Bangkok dere ville prøve? Kanskje vi burde anse utlandet som en mulighet om vi ikke lykkes nå. Det har jeg faktisk ikke tenkt på engang! :)
Vi har også bare fått beskjed om at det er "uflaks" og at genene våre kanskje ikke er så god match.. Det er jo ikke akkurat gøy å høre i en sånn situasjon.

Det er ufattelig vondt når det ikke går. Skuffelsen blir større for hvert forsøk som går i dass :(

Takk for at du delte historien din med meg <3

Ufrivillig barnløs

30.03.2014 kl.15:29

Utrolig herlig at spira vår satt nå ja, er utrolig spent på veien videre :)

Instagramkontoen skal egentlig bare koble seg til facebook om du tillater den det. Hos meg skjedde det noe feil, for den kobla seg plutselig til selv. Men det skal egentlig ikke skje :) Nå vet jo alle i bygda her at vi holder på med prøverør, men vi merker ikke stort av det. Er jo ingen som tør å komme til oss for å spørre om ting, men de maser hull i hodet på de nærmeste vennene våre, og noen få i familien. Utrolig spennende å snakke om dette virker det som, men ingen tør å nevne noe når vi er i nærheten :p

Ser dere skriver litt over her om kromosomer. Har dere vurdert å ta gentest? Vi fikk tilbudet om det på St. Olavs før vi startet opp med første forsøk, men gjorde det ikke fordi legene mente det sikkert ikke var nødvendig. Men jeg tror nok klinikken dere går til kan sjekke dette om dere vil det :)

ivfbebis.blogg.no

30.03.2014 kl.15:51

Ufrivillig barnløs: Den koblet seg til av seg selv hos meg også :) Fikk jo helt panikk! Hehe, kan tenke meg folk spør og graver hos venner og bekjente! Folk er jo utrolig nysgjerrige på slike ting!
Det er gøy å kunne følge deg hvertfall! :) er det ikke litt deilig å være åpen om det også? Jeg er lei av å lyve for folk rundt meg :/ På jobben min har de stusset veeeeldig på hvorfor jeg er sykemeldt i ny og ne. De har til og med virket litt stresset når jeg kommer innom mens jeg er sykemeldt! Jeg føler meg nesten litt giftig!

Tar man gentest for å se om genene passer sammen eller? Har aldri hørt om at man kan gjøre det engang jeg... Vet ikke om de tilbyr dette på privatklinikker? Det har aldri vært snakk om det på samtalene vi har hatt før og etter forsøk hvertfall :/

Ufrivillig barnløs

30.03.2014 kl.16:21

Uff, litt skummelt! Vi hadde vår instagramkonto ganske lenge før det skjedde da, heldigvis :) Det gjør oss egentlig ikke noe at folk vet det. Nå kan vi faktisk snakke om temaet baby andre ganger enn når vi er hjemme også, så det er nok litt godt å ikke gå rundt med denne store hemmeligheten lengre :)

Alle mine kollegaer visste om dette før vi startet første forsøk, og det synes jeg har vært veldig greit :) Ellers visste sjefen til Magne om det og noen få venner og ettpar fra nærmeste familie.

Jeg vet ikke så mye om denne gentestingen, men jeg forstod det som at de rett og slett kunne sjekke om vi hadde avvik (?) som kunne føre til genfeil hos barnet. Man kan også få teste de befruktede eggene etter IVF/ICSI for å se om barnet kommer til å få noen feil. Så sånn som jeg forstår det kan de både sjekke dere for å se om deres gener sammen kan føre til genfeil hos barnet OG de kan sjekke de befruktede eggene før de tilbakeføres :) Hør med klinikken! Tror de fleste gjør dette om ønskelig. Hos oss ble det så vidt nevnt, men vi har muligheten til å gjøre dette om dette forsøket ikke skulle gå bra nå.

Jeg ville i alle fall hørt med klinikken om jeg var deg. Det koster sikkert en hel del, men greit å vite alt av muligheter :)

Tror det står litt om dette her; http://www.bion.no/temaer/gentesting-av-befruktede-egg-pgd/ (har bare skumlest gjennom toppen av siden)

ivfbebis.blogg.no

30.03.2014 kl.16:43

Ufrivillig barnløs: det tar nok ikke så langt tid før vi også velger å være åpne om dette både på jobb og privat! :) godt å høre at du opplever det som en positiv ting.

Etter som om jeg har forstått har de ikke lov til å utføre testing av befruktede egg i Norge. Vi har fått tilbakeslag blastocyster hver gang. 1 egg, 2 egg, så 1 egg på siste. De har ikke kunnet velge å vrake i eggene våre, da de fleste har sluttet å utvikle seg før innsett :(

Ufrivillig barnløs

30.03.2014 kl.17:32

Vi synes i alle fall det har vært helt greit :)

Jeg vet virkelig ikke hvordan reglene er på dette, men det er det jo bare å spørre om på klinikken :) De har nok ikke kunnet velge og vrake hos oss heller.. Kun ett ved hvert forsøk har vært bra nok for innsett. De prøvde å dyrke videre på resterende befruktede egg, men de var ikke gode nok for frys - så sånn som jeg har forstått det har eggene våre delt seg, men manglet kjernen i de nye cellene som ble dannet. Så da hadde de ikke overlevd i livmora om de hadde satt de inn heller. Så på 2 forsøk med først 3 befruktede egg og så 4 befruktede egg - var det kun 2 som var gode nok for innsett / gode nok til å kunne utvikle seg normalt videre.

ivfbebis.blogg.no

30.03.2014 kl.19:42

Ufrivillig barnløs: åh, så heldig du har vært nå da som har fått gullegget :) Jeg er så glad på deres vegene! Har du satt inn 1 eller 2?

Ufrivillig barnløs

31.03.2014 kl.15:01

Ja, jeg føler meg veldig heldig nå :) Tusen takk!

Satt inn 1 egg :)

Nina

01.04.2014 kl.23:48

Det blir ikke alltid som man forestiller seg, men hva om 4 forsøket, er forsøket som ender i graviditet?

Du vil forsatt tenke at det ikke ble som du forestilte deg, men da med en positiv vri..

Jeg vet det er vanskelig, sårt, vondt og tøft. Men jeg har troen på at dere klarer dette

.

"når hele verden sier stopp, så visker håpet i øret ditt, prøv en gang til.."

<3 <3 <3

ivfbebis.blogg.no

02.04.2014 kl.15:36

Nina: Får håpe du har rett! <3 Jeg er litt mer positiv nå enn da jeg skrev dette innlegget, heldigvis! Da så alt veldig mørkt ut.. Jeg får bare prøve å være positiv helt til siste slutt. Det betyr jo så utrolig mye for kroppen og hvordan den reagerer på medisinene og insettinga!
Henter medisiner denne uka! Jeg er sååå spent!

Håper du har det bra! :) <3

Nina

03.04.2014 kl.16:06

Dere har ikke tenkt på blastocyst dyrking da? Jeg hadde ikke hørt om det før det siste forsøket mitt nå.. Istedenfor å sette inn eggene på dag 2 som er det vanlige, lot de eggene ligge til dag 5 og da hadde det delt seg 10 delt. De ringte meg på dag 2 og sa at eggene var av dårlig kvalitet, men så når eggene fikk ligge lenger viste det seg at de utviklet seg svært bra, i tillegg var det 6 egg som var igjen på dag 2, dag 5 var bare 3 overlevd.. Hadde de da satt inn dag to kunne de risikerte å satt inn de som uansett ville falt vekk innen dag 5..

Nå vet jeg jo strengtatt ikke om dette vil gå rette veien, men jeg har ihvertfall mye større sjans nå enn de andre forsøkene..

Dere har ihvertfall en spennende tid i vente:) jeg mener at alle gode ting er 4 ;)

ivfbebis.blogg.no

03.04.2014 kl.16:47

Nina: Vi har satt inn blastocyster hver gang vi. Tror nok det er veldig vanlig på private klinikker når man får ut tilfredsstillende nok antall egg :) jeg har fått ut 15-16 egg hver gang. På første var det ett egg som utviklet seg til blasto, 2. Gang to og 3. gang ett egg. Så til sammen er det 4 blastocyster som ikke har klart å feste seg :/ Eller, den siste festet seg jo, men kom ut igjen ganske kjapt.. Hehe :)

Vi hadde egentlig tenkt å gå offentlig nå, men jeg tør rett og slett ikke. Både pga den psykiske påkjenningen ved å bli behandlet av "nye" og det at de fleste bare dyrker 2 dager før de setter tilbake.
Det blir et dyrt barn, men så uendelig høyt ønsket! <3

Hvor langt er du i rugetiden nå da? Åhr, jeg sender deg masse varme tanker <3 Og en liten bønn om at lille blastobebis trives der inne!

Alle gode ting er 4! :) :)
Klem <3

Nina

03.04.2014 kl.18:47

Ah, ja men da har du jo full kontroll på det med blastocyst;)

Har jo litt følelsen av at man får tettere og bedre oppfølging i det private, forstår veldig godt at du er skeptisk til å gå over til det offentlige.. Og måtte forholde seg til ny leger, sykepleier prosedyrer osv. Selv er jeg veldig fornøyd med oppfølgingen vi har fått i det offentlige, og gruer meg til å måte " starte på nytt" i det private, dersom det ikke skulle sitte nå.

Jeg hadde uttak mandag 24 og innsetting fredag 28 mars, så testdagen er tirsdag 8 april:) gleder meg til å teste, men gruer meg så ufattelig mye og:/

Ja det blir et dyrt barn, men for en glede når dere får det til;) det skal gå :)

ivfbebis.blogg.no

03.04.2014 kl.20:00

Nina: Det er godt å ha noen man er trygge på ja, det er alfa omega :)

Huff ja, jeg skjønner at du gruer deg :( Det er så nervepirrende! Plutselig iløpet av et sekund går alt man har håper på så lenge, i dass! ELLER, så blir det den beste dagen i ditt liv <3 Jeg krysser det som krysses kan for dere! :)
Masse varme tanker til deg <3

proverorivf

08.04.2014 kl.23:09

Jeg har bare hatt 2 forsøk å det føles helt jævli. Snart blir det runde nr 3, og om det ikke går så vet jeg faktisk ikke hvordan jeg skal takle det. Men vil man det nok så er det utrolig hvor sterk en blir. Håper det ordner seg for dere denne gangen! Du får holde bloggen oppdatert når den tid kommer! Imellomtiden får du bare koble av fra alt som har med prøverør og gjøre. Nyt livet uten hormoner, medisiner og utallige sykehusbesøk. Jeg må hvertfall koble av frem til den tid :)

krysser fingrene for deg! :) En dag skjer det, garantert! :)

Nina

31.05.2014 kl.13:18

Hei:) hvordan går det med deg?

ivfbebis.blogg.no

31.05.2014 kl.19:16

Nina: 7 befruktede egg ligger å venter på klinikken. Innsetting til mandag! Krysser fingre, nok en gang! Håper hvertfall 1 av de 7 overlever og er en fin blastocyst <3

Men det store spørsmålet er, hvordan går det med deg??! Har tenkt MYE på deg!!

Nina

01.06.2014 kl.00:06

Oi så spennende:) trodde du hadde vært der tidligere i mnd..jeg skal krysse alt jeg har for dere:) denne gangen må det gå:) hvordan føler du deg? Er du mer optimistisk iforhold til forsøket?

Det gikk ikke på sist forsøk:/ ferdig i det offentlige, og inn på det private.

Var hos Hausken på fredag til forsamtale.. Merker at de private legger mye mer tilrette for hvert enkelt par, mens det offentlige tilpasser vi oss mer etter de..

Fikk beskjed om at jeg har insulinresistens og at dette mest sannsynlig har sammenheng med at vi ikke blir gravide. Ble satt på medisin for å kontrolle insulin og på p piller, for å " renske opp" og få nye fine egg..

Hun på apoteket sto der som et spørsmålstegn når jeg sa at vi holdt på med ivf, og jeg sto med resept på p piller..

Kjempe spent på videre oppdatering;)

ivfbebis.blogg.no

04.06.2014 kl.10:54

Nina: Åhr, så trist å høre! Jeg var sikker på at du hadde lagt gullegget denne gangen! Godt håper at du blir tatt godt imot i det private! :) Hørtes veldig rart ut å settes på pillen ja, det har jeg aldri hørt om! De vet sikkert hva de driver med :)

Formen er bra! Har satt inn embryo av topp kvalitet! Jeg er veldig redd for at det skal gå i dass :( prøver å være positiv, men det er ikke så lett!

Blir gal av denne ventinga!

Masse lykke til i det private! <3

Skriv en ny kommentar

ivfbebis.blogg.no

ivfbebis.blogg.no

27, Kristiansand

26 år, møtt min prins charming, lagt ut på en reise som jeg ønsker å dele med verden, reisen blir kalt prosjekt-baby og viser seg å være lengre og tyngre enn først antatt! Holding on and staying strong <3

Kategorier

Arkiv

hits