Berg- og dalbanen

På et øyeblikk forvandles lykke, forventning, håp og spenning til et mareritt. Til et hav av skuffelse, tristhet og følelse av å mislykkes. Håpet man har livnært seg på i flere uker rives ned på et sekund. Man sitter igjen og undrer seg over hva og hvorfor. Hvorfor overlever ikke eggene våre? Hvorfor er de så dårlige?  

Jeg vet at vi "bare" har hatt 3 forsøk. Men når er det nok? Når er det på tide å sette strek? Og hva med de svimlende høye kostnadene? Hvor langt er vi villige til å gå? Både med tanke på kropp, sjel og lommebok. Jeg lurer på hvor mange runder kroppen min takler disse hormonkurene og opp- og nedturene et forsøk medfører. 

IVF er ikke for pyser. Det er en forferdelig "evigvarende" berg og dalbane. Livet står på vent inntil videre, det loader, som en gammel datamaskin som prøver å koble seg på internettnett. Jeg bare èr. Hva skal jeg gjøre for å vinne livet tilbake? 

Du er så ung enda, sier alle. Jeg var så ung! Jeg blir snart 27, og jeg er sikker på at både 28, 29, og 30 kommer fortere enn svint. Jeg ville være en ung mor. Jeg ville gifte meg, yndig og vakker. Ikke full av rynker og grevinneheng. Ubetydelige detaljer, tenker nok mange. Og egentlig tenker jeg litt det selv også, men sorgen over at livet ikke ble slik man ønsket og håpet ligger der fortsatt. Enten jeg vil eller ikke. Den stikker meg med en nål i siden nå og da. Den vil liksom ikke helt gi slipp. Jeg har forsonet meg med livet som det ble, det har jeg absolutt. Men underveis håper man på at ting skal ordne seg. "Nå må det være vår tur!" Men "vår tur" ser ut til å la vente på seg. Og man undres hvorfor...

"Det ordner seg nok til slutt. Det blir nok deres tur en gang." 

Til slutt, når er det? "En gang"... Kroppen min skriker, "JEG ORKER IKKE MER!!!" Jeg har fått nok av disse hormonene, jeg er totalt utkjørt, nedkjørt og overkjørt av en dumper! JEG ORKER IKKE NEDTURENE X-ANTALL GANGER TIL! "En gang", funker ikke for meg. Jeg har en grense, en grense som snart er nådd... Jeg er ikke sterk, jeg holder ikke ut! "En gang" kan være på 4., 5., 6., 789 eller 10. forsøk, men det kan også være aldri. En risiko vi bare må ta. Hvor mange år av livene våre skal vi bruke på å sitte på sidelinjen? 

Så var det håpet da, håpet om det som allerede èr. Men som etter legens vurdering ikke er godt nok. "Det er ikke verd håpet, for skuffelsen kan bli så stor".

Jeg bærer det med meg, i meg. Og jeg kommer til å fortsette å håpe, til alt håpe er ute. Det har embryoet fortjent, etter alt det og vi har vært igjennom.

Hva er vi vel uten håp?  

Vi ber for det uavbrutt.

Vi ber om et under.

Et mirakel.
#ivf #assistertbefruktning #prøverør #berogdalbane #under #mirakel #embryo #blastocyst #håpe #be #pray #egg #mindrøm 

 

7 kommentarer

Susanne ♥

11.12.2013 kl.15:46

For en superfin blogg du har :) stå på videre! Sjekk gjerne ut bloggen min om du får tid! Ha en nydelig onsdag videre <3

blimamma

11.12.2013 kl.20:20

Vondt å lese :/ Men så sant så sant ..

Merkelig verden, de som sårt ønsker og kan ta seg av et barn får ikke muligheten, men så mange der som aldri skulle hatt, eller som tar abort, får barn i fleng...

Jeg kan ikke annet enn å tenke at det er urettferdig

Klem til deg <3 Du er sterk!

ivfbebis

11.12.2013 kl.21:40

blimamma: Takk for gode ord <3 <3

<3

11.12.2013 kl.22:03

Livet er så ekstremt urettferdig!

Vi må håpe! Vi må be! Det må skje et mirakel!

Det må!

ivfbebis

11.12.2013 kl.22:24

<3: <3 <3 Han må vise hva han er god for! Han kan skape liv av alt! Håpe håpe håpe håpe!

ingrid

11.12.2013 kl.22:57

Er enda med å ber... Og det er når vi ikke klarer mer selv - ikke klarer å tro, håpe og fortsette å kjempe - at Jesus er kraften som fullendes i vår svakhet (2.kor.12.9)

Tro, Håp, og Kjemp. Og så kan du legge alt i Hans hender. Han som tross alt har skapt ALT liv... :)

ivfbebis

11.12.2013 kl.23:15

ingrid: <3 Tuuusen takk for oppmuntrende ord. Jeg blir helt målløs! Jeg setter så pris på det! Det betyr så mye for oss begge!

ivfbebis

11.12.2013 kl.23:17

ingrid: Jeg får helt tårer i øynene....

Skriv en ny kommentar

ivfbebis

ivfbebis

26, Kristiansand

26 år, møtt min prins charming, lagt ut på en reise som jeg ønsker å dele med verden, reisen blir kalt prosjekt-baby og viser seg å være lengre og tyngre enn først antatt! Holding on and staying strong <3

Kategorier

Arkiv

hits