Rugetiden

Man venter og venter.... og venter og venter! Venter i spenning og engstelse. IVF prosessen er full av ventetid. Til og med jeg som er en meget utålmodig sjel har lært meg å vente, å prøve å ikke tenke på de tingene som opptar hele oppmerksomheten min. Som en hemmelig fjortis-forelskelse til klassens kjekkeste gutt. En du vet du aldri kan få, men bare sitte å beundre på avstand. En du tenker på uavbrutt, og drømmer om hver natt. Slik er det. Barneønsket borer seg inn, og jo mer du tenker på det, jo sterkere blir det.

Bare min kjære vet hvordan jeg maste hull i hodet på han om at jeg ville ha barn før vi giftet oss. Hver eneste dag ytret jeg mitt ønske om barn. Det opptok hele hverdagen min. Snakk om verpesyk! Og da nyheten kom at det ikke var mulig, raste ikke bare verden sammen, men ønsket ble bare enda sterkere. For dere som ikke har opplevd det, tror jeg den beste måten å beskrivet savnet på, er kjærlighetssorg. En evig dyp hjerteskjærende kjærlighetssorg. En sorg som ikke går over, som kjærlighetssorg ofte gjør med tiden. Den blir bare sterkere og sterkere for hver dag, uke og måned som går. Ønsket blir større og større, savnet like så. Du må lære å takle hverdagen med en sorg så stille som en fjær som faller. Kanskje vet bare dere to om denne sorgen, og man må prøve å ta på seg en maske når man møter andre menensker.

Ventinga...

Man venter på konsultasjon, på å få begynne med medisiner, ultralyder og blodprøver i fleng, når alt er tilfredstillende venter man på egguthenting, svar på befruktningen, venter på  tilbakeføring av befruktet egg, og livets lengste dager - RUGETIDEN. 10 15 dager med nervepirrende venting. Fester egget seg? Man leter febrilsk etter symptomer på svangerskap, man føler seg kanskje litt kvalm, kjenner murringer og ømme bryster. Vel vitende om at disse symptomene både kan være tegn på nært forestående mens, graviditet og bivirkning av støttemedisineringen. Det er til å bli gal av! Råd som blir  gitt til "rugere" er å ikke kjenne etter. Yupp, I know, det er så og si umulig! Lev som normalt og ikke tenk på det... bla bla bla bla.. ja, svada hele greia! Det går jo ikke! Du har vært igjennom helvete på jord, en berg og dalbane av medisiner i kanskje to måneder. Du har hatt nåler plasser du IKKE vil ha nåler for å si det sånn! Du har spist opp det du har av negler det døgnet du venter på svar om noen av eggene har blitt befruktet. (Noen tror kanskje dette er en selvfølge, men sannheten er en helt annen.) Mye avhenger av dagsformen. Tenk, DAGSFORMEN! Igjennom våre 3 forsøk har det vært stor variasjon i antall befruktede egg og kvaliteten på de. Du har fått satt inn ett eller to perfekte egg som et resultat av din iherdige innsats.

Det er et liv! Det kan vokse opp og bli et menneske, deres barn! Du går med disse eggene trygt plassert i livmora, vel vitende om at det kanskje er deres siste forsøk. Siste sjangse! Prøv å ikke tenk på det... lev om normalt. Jada, NULL STRESS! Nå har til og med neglbåndene fått seg en runde! Om noen finner opp en "ikke tenk på det"-pille, kjøper jeg den gjerne!Selv har jeg ikke blitt "ruger" enda. Våre eggiser ligger i et varmeskap i Oslo, 30 mil fra oss. Det er våre egg, våre gener, det kan bli våre barn. De ligger der og varmer seg, og forhåpentligvis deler de seg og utvikler seg normalt frem til mandag. Men det vet vi ikke enda, vi venter i spenning!

Forrige forsøk hadde vi bare 3 befruktede egg, og vi fikk beskjed om å ringe klinikken på morgenen på innsettingsdagen for å høre om de fortsatt levde. Det var 4 laaaange nervepirrende dager! Den beskjeden har vi ikke fått denne gangen, så jeg regner med at det ikke er noe å bekymre seg for. Men alikevel ligger tanken der og murrer i bakhodet. Den skal ikke få grobunn, for denne gangen SKAL det gå bra for oss! <3

Det er en rart å tenke på hva mennesker i hvite frakker får til! De smelter sammen våre bittebitte små celler, de steller og duller med de så de skal trives og utvikle seg. Det er helt utrolig!

Vi lager barn hos legen, er ikke det fantastisk? Vi slepper å gjøre det grisete greiene alle dere andre driver med! Usj...God ventehelg! <3 

 

#ivf #icsi #embryo #egg #fertilitet #barnløs #ønskebarn #assisterbefruktning #ventetid #rugetid #ruger #gravid #baby #sex #håp #engstelse #spenning # skummelt #crazy #gener #kjærlighet #love 

5 kommentarer

Lavkarbotips

07.12.2013 kl.19:08

Godt å ha en blogg å følge med andre i samme situasjon, vi er ikke kommet så langt men har fått sendt søknad til IVF. Er vi heldige blir det ikke så altfor lenge til første forsøk..... Håper sånn på at 2014 er året vårt.... Håper alt går bra for dere denne gangen,krysser alt.jeg har :-)

Ufrivillig barnløs

08.12.2013 kl.21:02

Kjente tårene presset på når jeg leste dette innlegget. Kjenner meg sånn igjen! Og merker jeg har blitt litt ekstra følsom etter beskjeden om utsatt forsøk.. Men, ingenting å gjøre med det. Selv om det er utrolig kjipt, så rekker jeg da kanskje å få fjernet mandlene før forsøket - det hadde vært ganske greit. Men med den dårlige flaksen jeg har hatt når det gjelder absolutt ALT den siste tiden er jeg vel så uheldig at jeg ikke rekker å få time før forsøket, selv om jeg til og med går privat "/ Menmen, nok om meg ;)

Jeg håper virkelig det er deres tur nå! Dere fortjener det så utrolig mye <3 Krysser alt som krysses kan for at dette skal gå bra :)

ivfbebis

10.12.2013 kl.11:28

Ufrivillig barnløs: Plutselig så er tiden der! :) Takk <3

ivfbebis

10.12.2013 kl.11:29

Lavkarbotips: Godt å lese at andre er i samme situasjon. Krysser fingrene for dere! Takk for det <3

blimamma

10.12.2013 kl.17:14

Kjenner meg (dessverre) igjen i mye av det du skriver, selv om vi ikke har gjort så mye medisinsk, allikevel er håpet der hver måned ..

Er så vondt å se venner og bekjente bli gravide, få barn, bli gravide på nytt og lever lykkelige og kunne ikke tenke seg en verden uten barn, og roper gjerne ut " at å være mamma er det beste som har hendt" - det er vondt :((

Tenker ofte på dere, og håper det snare blir deres tur

Klem <3

ivfbebis

10.12.2013 kl.17:33

blimamma: Tusen takk <3 Ja, det er vondt i ikke kunne dele de samme gledene som familie og venner, når det er ALT man ønsker seg! :(
Takk, i like måte! <3

Skriv en ny kommentar

ivfbebis

ivfbebis

26, Kristiansand

26 år, møtt min prins charming, lagt ut på en reise som jeg ønsker å dele med verden, reisen blir kalt prosjekt-baby og viser seg å være lengre og tyngre enn først antatt! Holding on and staying strong <3

Kategorier

Arkiv

hits