Eggbert(a)

I går var vi atter en gang på klinikken. Denne gangen for å se om eggene hadde fått litt fart på seg etter fredagens ultralyd. Det hadde de, den ene follikelen var GABBA! Hazekamp kikket opp over brillene sine og sa "Oi... Onsdag ja, det blir uthenting på onsdag."

Det er ikke vanskelig å se hvilket egg som har sugd til seg mest puregon, for å si det sånn. Og det har nå fått navnet Ego. Vi har hatt endel turer frem og tilbake fra Oslo de siste dagene, det tar ca 4-5 timer å kjøre. En av aktivitetene ombord i bilen har vært å lage navn på alle eggene. Sært? Oooh yes, i all høyeste grad. 

Eggene heter som følger, Ego, Dosis, Eggert, Småen, Sneipen, Doris, Tassen, Kokkolidelaoi (Mannens bidrag) Note to self: Ikke la han få en finger med i spillet når det gjelder navn til barna. Resten husker jeg ikke. *knis*

Etter ultralyden måtte vi bare forte oss ned på apoteket for å rekke å kjøpe eggløsningssprøyta, den skulle nemlig tas 22:30 samme kveld. Vi fikk med en kjøleboks, så den fikk ligge kaldt under kjøreturen. Det så litt snodig ut da vi gikk fra apoteket med den store tingen. det så ut som vi hadde hentet medisiner til et helt sykehjem.

Jeg fikk også med meg resept på en pakke med valium (HALLELUJA) Håper de har litt bedre virkning denne gangen enn sist! 

Nå vagger jeg rundt her og føler meg som en sprengt julekalkun! Det ser faktisk ut som om jeg er gravid i 7. måned og eggstokkene mine "klinger" for hvert skritt jeg tar. Det skal bli godt å være ferdig med dette. I dag har jeg i tillegg medisinfri dag, DET ER FANTASTISK! Etter uthentinga i morgen begynner jeg på en ny type medisin. Tidligere har jeg blitt ekstremt emosjonell og sippete av disse medsisinene. Jeg håper jeg kan slippe det denne gangen, stakkars mannen, han blir vel helt nervevrak av å bo i samme hus som meg. Jeg går rundt som en vaggende julekalkun og han som ei ribba høne! Festlig par! 

Om en time setter vi nok en gang kursen mot Oslo. Jeg gruer meg ekstremt til uttaket i morgen! Kjære Gud, sier jeg bare! Magen min vrenger seg av tanken på det!     

Hodet mitt er full av tanker, så det blir ikke særlig til innlegg på bloggen!  

Ha en fin Tirsdag, Onsdag, Torsdag.......

Jeg går å lager barn hos legen! <3
 

#ivf #icsi #assisterbefrukting #barnløs #ønskebarn #ufrvilligbarnløs #håp #baby #barn #familie #advent #barneønske #julegave #Gud #bønn #hørminbønn #medisiner #emosjonell #spent #egguthenting #klekking #valium #beroligende #redd #engstelig #julekalkun #høne #nervevrak #crazywife #pray 

11 kommentarer

Ønskebarn - Familie

03.12.2013 kl.19:17

For ett herlig innlegg! :)) Synes det var utrolig kreativt å legge navn på eggene. Haha, morsomt! :) Ego var best.. høhø! :) Jeg må virkelig ønske deg lykke til i morgen. Synes du er veldig tøff!! Når du ligger der kan du jo tenke på Ego og alle de andre som drar på ferie til laboratoriet for å finne seg kjærester (sædcellene)! :D klem

blimamma

03.12.2013 kl.19:43

hehe, bra du klarer å være humoristisk :D

Spennende tid da, håpe det klaffer

Hvordan fungerer opplegget dere gjør?

ivfbebis

03.12.2013 kl.20:55

Ønskebarn - Familie: Hehehe, for en koselig kommentar :) Tusen takk for lykkeønskninger! Jeg føler jeg trenger det her jeg sitter lettere angst-anspent i bilen på vei til Oslo! Hihi, jeg skal prøve å tenke på egg-dating når jeg ligger der, takk for tipset. :) Ser det for meg! Håper ego finner seg ei stor deilig mannecelle å kline litt med :) <3
Tusen tusen tusen takk igjen! Det betyr så mye for meg!! <3

ivfbebis

03.12.2013 kl.20:57

blimamma: Ja, man må vel ha litt galgenhumor for å overleve :) Takk!
Hmm hva tenker du? IVF prosessen? :)

blimamma

03.12.2013 kl.21:11

:)

ja, har ikke helt klart å lest meg frem til hvordan den foregår.. :D

ivfbebis

03.12.2013 kl.21:20

blimamma: Aha. Det finnes forskjellige metoder (har jeg forstått) jeg har hatt samme metode hver gang.

Man begynner på en nesespray 21 dager etter mensen. (Sprayen sletter egen syklus og får kroppen inn i en kunstig overgangsalder. Hemmer naturlig eggløsning)

Etter 2-3 uker på spray begynner man på hormon injeksjoner (sprøyter som man setter i magen.) Sprøyta stimulerer kroppen til å modne flere enn et egg i eggstokkene.

Etter en stund på sprøyter måles eggposene (follikelene) og når de er perfekt størrelse tar de de ut.

Dette gjøres ved at de stikker en nål gjennom skjeden og inn i eggstokkene og punkterer hver folikkel og suger ut egget. Når eggene er ute må mannen gjøre sin jobb, deretter befruktes eggene med mannens sæd.

Etter 2-5 dager i varmeskap laboratorie, settes et befruktet egg tilbake i livmoren. Så er det bare å sette seg ned å vente på om det skal feste seg der inne :)

Ble det litt klarer nå? Bare spør hvis du lurer på noe mer :)

ivfbebis

03.12.2013 kl.21:25

Sprayen tas 5 ganger i døgnet med mindre enn 8 timers mellomrom. Når man begynner på sprøyter settes den en gang om døgnet og da reduseres siden med nesespray til 4 ganger i døgnet. Fortsatt med mindre enn 8 timers mellomrom. Jeg har tatt mine doser 06:30 11:00 15:00 19:00 og 23:00 :) når jeg begynte på sprøyter tok jeg spray 06:30 12:00 18:00 og 23:00, så satt jeg sprøyta 22:30 hver kveld. :)

blimamma

03.12.2013 kl.21:27

Da skjønner jeg litt mer :)

Litt av en prosess, skulle virkelig ønske det ikke var så vanskelig for oss å få barn, men man vet jo helt sikkert hvor inderlig et barn er ønsket <3

ivfbebis

03.12.2013 kl.21:31

blimamma: Bra :) Jeg håper inderlig dere får det til! Å ønske et barn så sterkt og ikke få det til kan føles så ufattelig trist og vondt! Det er godt vi har mennesker i hvite fraktet som brenner for at vi skal få oppfylt ønskene våre <3

Ufrivillig barnløs

04.12.2013 kl.22:32

Hvordan gikk det!? :) Håper det går bra med deg <3

ivfbebis

04.12.2013 kl.23:02

Ufrivillig barnløs: Så utrolig koselig at du tenker på meg!! <3 Uthentingen gikk superbra! Litt vondt, men absolutt overkommelig! :) det kan ikke sammenlignes med forsøk 1 og 2 i det hele tatt! Det var som to helt forskjellige inngrep! Så det var en enorm lettelse! :) fikk ut 14 egg! :) får vite i morgen i 13-tiden hvor mange som har blitt befruktet!
Lykke til med innsetting i morgen! Krysser det jeg har for dere! <3

ivfbebis

04.12.2013 kl.23:24

Ufrivillig barnløs: nå blandet jeg deg visst med ønskebarnfamilie! Hehe.. Er fortsatt litt susete i hodet! Hahaha! :)

Skriv en ny kommentar

ivfbebis

ivfbebis

26, Kristiansand

26 år, møtt min prins charming, lagt ut på en reise som jeg ønsker å dele med verden, reisen blir kalt prosjekt-baby og viser seg å være lengre og tyngre enn først antatt! Holding on and staying strong <3

Kategorier

Arkiv

hits