O`jul med din glede!

Blir det i det hele tatt jul her i år?  

Det var nok kanskje dumt å ha det siste IVF forsøket midt oppi jula. Hvis alt klaffer som det skal, skal jeg ta blodprøven for å se om jeg er gravid rundt den 19. desember. 

Vi skulle egentlig igang med det siste forsøket for et par sykluser siden, men omstendigheter gjorde slik at det ikke lot seg gjøre. Så nå sitter vi her og grugleder oss. Det er tusen tanker som flyr gjennom hodet mitt, uavbrutt! Jeg blir gal av all denne tenkinga. Hva vil skje om det ikke går veien? Hvordan vil jeg reagere?

Forrige gang var helt forferdelig, jeg har aldri i mitt liv vært så nærme bunnen! Jeg mistet totalt fotfeste.

Jeg fikk mensen samme dag som blodprøven og kjente på meg at det ikke hadde gått veien. Jeg orket ikke å møte folk, så jeg ringte klinikken og hørte om jeg kunne la være å ta blodprøven, da jeg selv skjønte at alt håp var ute. Men de ville gjerne at jeg skulle ta den, for man kan jo blø litt selv om man er gravid. Men jeg visste jo at det ikke hadde gått veien, jeg kjente det bare. Vi satt oss i bilen og kjørte nedover mot sykehuset, jeg var helt i transe og det var absolutt ikke trygt for meg å kjøre. Jeg falt helt inn i min egen verden og han tvingte meg til å svinge inntil siden. Der stod vi, langs veien, bilene suste forbi... Jeg gråt meg helt vekk! Jeg hylte det jeg hadde av luft i lungene, helt ukontrollert. Jeg var helt på bærtur rett og slett. Etter en stund fikk jeg samlet meg og vi kjørte videre..

Apatisk gikk jeg inn på poliklinikken på sykehuset for å ta blodprøven. Jeg husker ingenting fra det, det er helt svart for meg. Jeg var helt vekke! I mange dager etterpå gikk jeg rundt i denne transen. Jeg lå utallige timer på terassen og kikket tomt ut i luften. Som om noen hadde tatt sjelen ut av meg. Det var ingen hjemme.

Men det var sommer og sol, den fineste sommeren på 10-15 år. Og jeg har mange fantastiske venninner som spurte meg med på både det ene og det andre! Og etterhvert som sommeren gikk, fikk jeg tilbake små biter av meg selv. Bit for bit ble jeg sakte limt sammen til den jeg er i dag. Arrene i sjelen og de vonde minnene vil for alltid være der, men de kan bare gjøre meg sterke.

Når man er på bunnen kan det bare gå èn vei, og det er oppover, man kan ikke synke lenger enn bunnen. Heldigvis! Og når man har vært på bunnen, vet man at der vil man aldri igjen. Jeg vil ikke tillate meg selv å drukne slik jeg gjorde sist gang, og FORHÅPENTLIGVIS blir det ikke engang et tema, siden jeg skal få POSITIV test denne gangen! Jiha, jeg gleder meg! 

I dag er det 24. spraydag og allerede 5. sprøytedag! Det går unna, og jeg (tro det eller ei) koser meg med sprøytene (!!!!) Det er så deilig å komme et steg videre hver kveld og kjenne at det skjer noe i eggstokkene! <3


 

<3

 

#ivf #icsi #ivfklinikken #barnløs #ufrivilligbarnløs #ønskebarn #håpe #be #kjærlighet #baby #ivfbebis #gravid 

 

13 kommentarer

blimamma

24.11.2013 kl.16:15

Uff, føler meg deg :/ kjenner meg igjen i skuffelsen

Krysser alt som krysses kan for at det går deres vei denne gangen :)

Stoooor klem <3

ivfbebis

24.11.2013 kl.22:51

blimamma: Ja, det er søren meg ikke bare bare! :/ man blir helt lamslått! Jeg har bare bestemt meg for at det MÅ gå denne gangen <3 Håpe håpe håpe håpe hååååpe!! :) takk for klemmen :) <3 og klem tilbake!

Ønskebarn

24.11.2013 kl.23:23

Hvis det ikke blir stopp på behandlingen imorgen, så vil jeg også få vite om jeg er gravid eller ikke rundt samme tid som deg. Jeg krysser alt jeg kan for oss begge!! :) klem

Nina

25.11.2013 kl.00:24

Det er så utrolig hvor likt vi ivf-efere tenker. For min del kunne jeg tenkt meg og hoppet over hele desember, orker ikke tanken på jul og alt som hører med. Jeg får mest sannsynlig svar på nyttårsaften, og vet liksom ikke om jeg skal lage planer eller ei.. For går det ikke vår vei er jeg redd eg går helt i kjelleren.

Håper så inderlig at dette går deres vei, og våres vei:)

Og at neste jul sitter vi med en liten en i armene..

ivfbebis

25.11.2013 kl.11:35

Ønskebarn: Ååååå, så spennende! Jeg håper du får fortsette! Jeg håper vi begge kan glede oss over svangerskaps-kvalme i jula <3 Hihi!

ivfbebis

25.11.2013 kl.11:37

Nina: Ja, vi er nok ganske like i tankegangen. det er godt vi kan forstå hverandre hvertfall! :) Huff, ja det var jo et dilemma. Du kan jo legge planer, også bare være "syk" om det ikke skulle gå veien for dere. Men det SKAL det! :) <3 krysser alt jeg har for dere!
Åh, fikk tårer i øynene av den siste setninga der... sukk!

Chill

26.11.2013 kl.10:50

Arrene på sjelen?? Herregud det er ikke som om noe alvorlig har skjedd, du er bare ikke gravid enda. Makan til overdramatisering. Synes det er helt sprøtt hvordan enkelte tar helt av. Chillax! Skjer det så skjer det....skjer det ikke så går det nok også fint.

ivfbebis

26.11.2013 kl.11:27

Chill: Kanskje det ikke er alvorlig for deg, fordi det er ikke er deg det dreier seg om!? Men det er ganske alvorlig for meg, og det jeg skriver er slik jeg opplever det! At det provoserer deg så mye at du føler for å skrive sånn til andre mennesker forundrer meg litt...
God bedring!

Charlottte

26.11.2013 kl.12:27

Føler virkelig med deg

Er 25 å holder selv på med ivf.

Starter på 2.forsøk nå i desember. denne gangen den lange prosessen med nesespray og sprøyter.

Det er vanskelig å komme seg på beina igjen etter flere nederlag .Tror ikke man kan forstå at dette er en vanskelig sitvasjon før man er der selv.

Noen kommer det lett andre litt verre , dessverre.

krysser fingre for deg.

klæm

ivfbebis

26.11.2013 kl.12:44

Charlottte: Takk!!! Det er vanskelig å forstå når man ikke opplever det selv. Nederlagene er større enn man skulle tro. Skuffelsen når et forsøk ikke går veien er ikke bare "pytt pytt, du ble ikke gravid." Håpet har jo vært så stort, det er jo det som holder man gående. Da er det vondt når det knuses.
Jeg ønsker dere masse masse lykke til i forsøket! Håper det går veien for oss begge! <3 <3
Takk for hyggelig kommentar! :)
Stor klem!

Christine

26.11.2013 kl.13:19

Første forsøk hos oss var negativt, fikk svar nå denne mnd. Orker ikke å gå i gang igjen før i april. Håper det klaffer for dere denne gange, IVF er ikke morro, det koster veldig mye både fysisk og psykisk.

ivfbebis

26.11.2013 kl.13:48

Christine: Føler med deg! Så trist å høre! :( Det er så vondt, så vondt! Værre enn den inderligste kjærlighetssorg! Jeg håper du klarer å komme deg på beina igjen! Masse klemmer til deg <3
Tusen takk! Alle gode ting er 3 som de sier! Håper det stemmer denne gangen!
Huff, nei det er alt annet enn gøy! Jeg unner ikke min værste fiende å gå igjennom dette helvete!

Forrige uthenting sa jeg "jeg føler meg så pysete som synes det er så vondt", men da sa legen, "ingen pyser klarer å gå igjennom dette her engang, de hadde aldri lagt seg på den benken, så det er du aldeles ikke!"
Alle som går igjennom dette er tøffe, iallfall blir de det iløpet av prosessen :)

Prøv å vær positiv og nyt livets gleder frem til neste forsøk og masse lykke til i april <3

nora

26.11.2013 kl.20:57

hei jeg leste den inleget og vil gjerne dele min historie .Jeg kom til Norge for 10 siden og har prøvd 6 år med ivf tre her i Norge og to i evvropa men det var ikke lett til slut bestemte vi å reise i Danmark og første proverør ble jeg gravid og idag har jeg en sønn og livet har fått mening jeg vil bare gi dere håp at det fines ikke gi opp aldri.....

ivfbebis

26.11.2013 kl.21:35

nora: Takk for at du delte din historie med meg! Det er så godt å høre at dere lyktes til slutt! <3 Vi gir ikke opp før alt håp er ute!
Klemmer <3

Skriv en ny kommentar

ivfbebis

ivfbebis

26, Kristiansand

26 år, møtt min prins charming, lagt ut på en reise som jeg ønsker å dele med verden, reisen blir kalt prosjekt-baby og viser seg å være lengre og tyngre enn først antatt! Holding on and staying strong <3

Kategorier

Arkiv

hits