Hormon-kiloene!

Hormonene gjør meg pløsete!!

Jeg trener aldri så mye, men kiloene sniker seg på, uansett hva jeg gjør!

Mannen sier at jeg ikke må bry meg, det er jo bare på grunn av hormonene! Jeg vet jo også det, men det er jo ikke noe gøy for det om! Hvorfor kunne det ikke vært omvendt? Legemiddelsets største bivirkning: "Du kan oppleve vekttap." JUHU!! Ikke, "vektøkning kan forekomme!" Grr!

Etter de forrige forsøkene satt jeg igjen, uten barn i magen, men med 3-4 kilo ekstra. Det er ikke gøy! Det er absolutt ikke gøy! Ikke i en sånn situasjon, der du allerede er nedbrutt på grunn av at forsøket ikke lykkes! Det er til å bli gal av faktsisk! Det er så viktig å føle seg vel i sin egen kropp. Spesielt kjedelig var det da førsøk nr 2 gikk i dass, rett før bikini-sesongen. Det høres jo veldig overfladisk ut å bry seg om det, men med det økende presset på å være "perfekt" er det jo selvklart at man ikke klarer å ikke tenke på det! Speseilt i den årstiden man har minst klær på seg!

Jeg hadde store problemer med å klare å se meg i speilet, jeg avskydde synet av den mislykka kroppen, som ikke hadde klart å holde på eggene. Jeg hatet hvordan den hadde blitt seende ut, som et resultat av en heavy hormon-behandling, uker uten å tørre å trene og mye "trøste-mat" når humøret hadde vært på bunn. "Æsj", var det ordet som dukket opp i hodet  mitt når jeg streifet forbi speilet.

Det første forsøket vårt ble gjort i januar i år, og jeg hadde masse julebrus liggende etter julen. Jeg belønnet meg selv med en galssflaske hver kveld etter at jeg hadde satt sprøytene. Jeg "trøstespiste" også endel! Det lille gjorde til at jeg este ut av alle dimensjoner. Jeg følte meg som en flodhest! Det så faktisk ut som om jeg var 5 mnd gravid dagen før egguthentinga. Men det var jo mye fordi jeg hadde 15-20 eggposer på størrelse med store druer innabords. 

Men, hallo, det er jo helt TULLETE! Ingen bryr seg!! Mannen i mitt liv synes fortsatt at jeg er den hotteste baben i gata! Det skulle bare mangle at det kroppen går igjennom setter spor! Og, det er jo ikke verdens undergang, det kan jo trenes vekk!

Vi jenter er altfor fokuserte på utseende, men det er jo ikke så rart med det presset som er der ute. Det er så synd, synes jeg. Se på sexsymbolene fra tidligere tiår, for eks Marilyn Manroe, de hadde former, som kvinner skal ha! Det som ble sett på som perfekt i den tiden, sees på som overvektig i dag. Det er jo helt absurd! Og utrolig irriterende! Det gjør at vi aldri blir fornøyd med oss selv, for ingen kan måle seg med de retursjerte bildene vi blir foret med hver eneste dag! De idealene vi febrilsk prøver å leve opp til er jo ikke engang EKTE! INGEN ser sånn ut! DET er jo hvertfall absurd. 
Vi er ikke like, ingen er det. Vi har forskjellig beinbygning, fettprosent, genetikk og kroppsform. Noen kan spise akkurat hva de vil og fortsatt se ut som Barbie! Andre vier hele livet sitt til sunt kosthold og trening uten nytte, de kommer aldri i nærheten av å ligne på barbies "feite" kusine engang! Urettferdig! Vi må lære oss å akseptere kroppen vår for det den er, og ikke strebe etter noe vi aldri kan oppnå, fordi det ofte ikke er mulig fordi man har en annen fysikk. Vi må slutte fred med kroppen vår og leve fornøyd i den. Det gjør livet så mye bedre..  

Alle kvinner fortjener å kle seg med selvtillit! Ingen skal trenge å gjemme seg i for store klær. Jeg gjør det ofte selv, men det er TULLETE! 

Vi er all fine på vår egen måte! Med eller uten hofter, sixpack, celulitter, store eller små pupper, pølsearmer og strekkmerker! 

Med eller uten grunn, hormoner eller ikke, man fortjener å SKINNE <3#ivf #ufrivilligbarnløs #barnløs #ønskebarn #hormoner #kilo #feit #dinkropp #trening #kosthold #medisiner #bivirkninger #sixpack #strekkmerker 

5 kommentarer

Trude

15.11.2013 kl.11:42

Veldig bra skrevet! Kjenner meg selv igjen i det å bli oppblåst og sånn av kampehormonene, men det er kanskje ikke så rart kroppen blir i ulag med alt det som kroppen proppes med. Vi bør tenke mindre på hva alle andre tror og mener om kroppen vår, at det viktigste er at vi liker oss selv for den vi er <3 Ha en flott dag :)

ivfbebis

15.11.2013 kl.13:16

Trude: Takk! :) Helt enig! Når man klarer å like seg selv for den man er, får man det så mye bedre med seg selv :)
Ha en fin dag selv, og god helg! <3

Nina

15.11.2013 kl.19:34

Jeg gjør alt for å holde de hormon kiloene unna, men de sniker seg på..enda jeg har vært super flink og spist veldig sunt denne gangen..

Noen ganger kunne jeg ønske jeg hadde et skilt på meg hvor det sto "det er hormonene sin feil" men men, vi får håpe at de forsvinner fort..eller byttes til gravid kilo;)

Ufrivillig barnløs

17.11.2013 kl.20:18

Uff.. Skjønner godt at det ikke er lett!

Jeg for min del er veldig glad for at man ikke går NED i vekt av dette i alle fall, for jeg er tynn nok som det er. Naturlig, og sliter som F med å gå opp i vekt. Monsterforbrenning uten like.. Så her går det i proteinshaker for å få en liten hjelp med å gå opp i vekt, men selv ikke det bruker å hjelpe.. Og jeg går ikke opp i vekt av hormonene heller. Kanskje det er den nesesprayen som gjør det? Og at man ikke reagerer sånn med sprøytene jeg tar? Jeg la i alle fall ikke på meg en kilo under forsøket vårt

Håper du ellers har det bra og at spiren klamrer seg fast denne gangen <3

ivfbebis

18.11.2013 kl.12:12

Nina: Ja takk til gravid-kilo i fleng!! :)

ivfbebis

18.11.2013 kl.12:18

Ufrivillig barnløs: Hehe, ja vi sliter med våre forskjellige ting! Det er godt ikke alle er like! :) Jeg er ikke akkurat overvektig jeg heller, og mannen synes bare jeg er kjempedum når jeg klager. Og det er jeg! Kjempedum! :)
Håpe Håpe Håpe Håpe! :)

Skriv en ny kommentar

ivfbebis

ivfbebis

26, Kristiansand

26 år, møtt min prins charming, lagt ut på en reise som jeg ønsker å dele med verden, reisen blir kalt prosjekt-baby og viser seg å være lengre og tyngre enn først antatt! Holding on and staying strong <3

Kategorier

Arkiv

hits